Manchester City și Real Madrid au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale acestui sezon de Champions League. Formația antrenată de Pep Guardiola s-a impus cu 4-3 împotriva echipei lui Carlo Ancelotti (semifinale, partida a fost arbitrată de Istvan Kovacs) și va porni cu prima șansă la calificare pe Santiago Bernabeu.

Carlo Ancelotti si Pep GuardiolaFoto: Paul Currie/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gazdele au marcat prin De Bruyne ('2), Gabriel Jesus ('11), Foden ('53) și Silva ('74), iar oaspeții au înscris prin Benzema ('33, '82 penalty) și Vinicius ('55).

De știut:

  • Jocul nu i-a pus probleme lui Istvan Kovacs, care a lăsat foarte bine avantaj la golul lui Bernardo Silva (prin care City a făcut 4-2). De asemenea, arbitrul român a acordat corect penalty pentru Real (după un henț al lui Laporte).
  • Returul va avea loc la 4 mai.
  • Miercuri, de la ora 22:00, se joacă a doua semifinală, Liverpool - Villarreal. Returul acestui joc este programat la 3 mai.

Au evoluat echipele:

Manchester City: Ederson - Stones (Fernandinho '36), Ruben Dias, Laporte, Zincenko - Rodrigo, De Bruyne, B. Silva - Mahrez, Gabriel Jesus (Sterling '83), Foden. Antrenor Pep Guardiola;

Real Madrid: Courtois - Carvajal, E. Militao, Alaba (Nacho '46), Ferlan Mendy - Valverde, Kroos, Modrici (Ceballos 79) - Rodrygo (Camavinga '70), Benzema, Vinicius (Asensio '88). Antrenor Carlo Ancelotti.

Arbitri: Istvan Kovacs - Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene - Artur Dias (Portugalia).

Desfășurarea meciului Manchester City - Real Madrid 4-3

'81 Gol Real Madrid! Karim Benzema înscrie cu o „Panenka” din penalty.

'80 Mingea îl lovește în mână pe Laporte și Istvan Kovacs dictează lovitură de la 11 metri pentru Real Madrid. Fundașul gazdelor avea mâna îndepărtată de corp.

'76 Mahrez trage paralel cu poarta dintr-un unghi dificil.

'76 Gol Manchester City! Istvan Kovacs lasă avantaj după un fault în apropierea careului, Bernardo Silva trage violent la colțul scurt și îl învinge pe Courtois.

'67 Laporte ajunge surprinzător în careul lui Courtois, dar trage în portarul Realului.

'55 Gol Real Madrid! Vinicius îl păcălește pe Fernandinho, sprintează până în careu (a început cursa în propria jumătate de teren) și îl învinge pe Ederson.

'53 Gol Manchester City! Fernandinho recuperează, combină cu Mahrez, centrează în careu și Foden înscrie cu capul.

'48 Mahrez scapă singur cu Courtois, trage în bară, mingea sare la Foden, dar îl ia la țintă pe Carvajal și Realul scapă fără gol primit.

'35 Rodrygo trage dintr-un unghi dificil, Ederson este atent și respinge în corner.

'33 Gol Real Madrid! Mendy centrează, Benzema urmărește foarte bine mingea și înscrie cu un voleu.

'26 Mahrez scapă în flancul drept, trage cu piciorul drept (este stângaci) și mingea lovește plasa laterală.

'11 Gol Manchester City! Început perfect de meci pentru echipa lui Guardiola! Gabriel Jesus se întoarce lângă Alaba și înscrie cu un șut plasat din apropierea porții.

'2 Gol Manchester City! Mahrez centrează din flancul drept, De Bruyne intră în careu, scapă de marcaj și înscrie cu o lovitură foarte bună de cap.co, Camavinga.