Clubul de fotbal AC Milan ar putea avea patroni noi începând din această săptămână. Presa din Italia susține că un fond de investiţii cu sediul în Bahrain va cumpăra echipa din Serie A pentru mai mult de 1 miliard de dolari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actualul proprietar al lui AC Milan, compania americană Elliott Management Corporation, a preluat gruparea de pe San Siro în 2018, iar acum se pregăteşte să o vândă către fondul de investiţii Investcorp, care gestionează active de peste 42 de miliarde de dolari.

Cele două părţi sunt deja în negocieri avansate, iar cotidianul Il Sole 24 Ore, echivalentul italian al Financial Times, raportează că Investcorp va semna la sediul din Milano, până vineri, 29 aprilie, contractul de cumpărare al clubului.

Câteva dintre obstacolele iniţiale au fost deja rezolvate înainte de termen şi, dacă nu va interveni nicio surpriză, tranzacţia urmează să fie oficializată până la sfârşitul săptămânii, conform publicaţiei din peninsulă. Suma pentru care formația italiană urmează să fie cedată se ridică la nu mai puțin de 1,1 miliarde de dolari.

AC Milan, care are în palmares 18 titluri de campioană a Italiei şi 7 Ligi ale Campionilor cucerite, a câștigat ultimul său "Scudetto" în sezonul 2010-2011, scrie Agerpres.