Cardiff City, club de fotbal din liga a doua engleză, cere nu mai puțin de 95 de milioane de euro despăgubiri de la FC Nantes, formație pe care o acuză că ar fi responsabilă de moartea atacantului argentinian Emiliano Sala survenită în 2019 în urma unui accident aviatic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Achiziţionat cu 17 milioane de euro de Cardiff City, în ianuarie 2019, Emiliano Sala şi-a pierdut viaţa într-un accident de avion, în timp ce traversa Canalul Mânecii.

Trei ani mai târziu, situaţia nu a fost încă rezolvată de diferitele instanţe internaţionale, iar Cardiff City speră acum să obţină compensaţii de 95 de milioane de euro, considerând clubul FC Nantes vinovat pentru moartea lui Sala. Formația franceză era responsabilă de zborul respectiv, în momentul transferului jucătorului.

Retrogradat în liga a doua engleză la finalul sezonului 2018-2019, clubul galez se consideră lezat în acest caz, iar suma pe care o solicită este justificată de oficialii lui Cardiff City prin pierderile financiare suferite în urma acestei retrogradări sportive, pe care consideră că o putea evita dacă ar fi beneficiat de serviciile lui Sala, conform Agerpres.

La peste trei ani de la moartea lui Emiliano Sala, Cardiff City se află în continuare în liga secundă, ocupând în prezent locul 19 (din 24 de echipe), cu două etape înainte de finalul sezonului.

Ce arată analizele toxicologice ale lui Emiliano Sala

Testele de sânge prelevate din corpul fotbalistului argentinian au relevat că acesta a suferit "o intoxicaţie severă" cu monoxid de carbon înaintea decesului său.

Cadavrul pilotului David Ibbotson, în vârsta de 59 de ani, cel care pilota avionul în care se afla Sala, nu a fost găsit niciodată.

Înaintea morţii sale, fotbalistul s-a confruntat cu "o intoxicaţie severă" cu monoxid de carbon şi ar fi fost "profund inconştient" în momentul impactului aparatului cu apa mării, conform ultimelor analize.

Inițial s-a crezut că Sala ar fi murit din cauza unor răni grave la cap şi la piept, în urma accidentului aviatic.