Fundaşul Giorgio Chiellini a anunțat că se va retrage din naționala Italiei în 2022 cu ocazia unui eveniment ce va avea loc în această vară pe stadionul Wembley.

HotNews.roFoto: Hotnews

După victoria echipei sale de club Juventus, luni, contra lui Sassuolo (2-1), Giorgio Chiellini a declarat că se va retrage pe 1 iunie din naționala Italiei cu ocazia „amicalului campionilor” împotriva Argentinei de pe Wembley.

Argentina a câștigat vara trecută Copa America, în timp ce Italia a cucerit Euro 2020.

Giorgio Chiellini: „Mă voi retrage din naționala Italiei în această vară”

„Îmi voi lua rămas bun de la echipa naţională pe Wembley. Acolo am experimentat punctul culminant al carierei mele câştigând Euro 2020.

Aş vrea să-mi iau rămas bun de la azzurri cu o amintire frumoasă. Acesta va fi cu siguranţă ultimul meu meci cu Italia (n.r. cel contra Argentinei de pe Wembley)” - Giorgio Chiellini.

Chiellini, care a debutat pentru Italia în 2004, a fost jucător de bază în echipa care a învins Anglia la penaltiuri în finala Euro 2020 de vara trecută.

Fundașul Italiei în vârstă de 37 de ani a jucat de 116 ori pentru națională.

Giorgio Chiellini, vicecampion european în 2012, este pe locul al cincilea în lista celor mai selecţionaţi jucători din Italia, alături de Andrea Pirlo. Doar Daniele de Rossi, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro şi Gianluigi Buffon au avut mai multe apariţii în tricoul Squadra Azzura, conform News.ro.