​După încă un sezon în care nu a reușit să câștige Champions League, PSG ar urma să se despartă de antrenorul Mauricio Pochettino, scrie Le Parisien, care precizează că nici tehnicianul, nici clubul nu doresc să continue colaborarea.

Maurcio PochettinoFoto: HENDRIK SCHMIDT / AFP / Profimedia

„Mai am un an de contract”, a spus Pochettino, 50 de ani, când a fost întrebat despre viitorul său pe banca PSG, în urmă cu o săptămână.

Sursa citată a scris că Pochettino „nu vrea să rămână”, iar PSG „nu doreşte să-l păstreze” pe antrenorul sub conducerea căruia echipa a obținut doar titlul în Ligue 1 şi a părăsit prematur atât Liga Campionilor, cât şi Cupa Franţei, în ciuda unei campanii de transferuri de excepţie realizată vara trecută (Lionel Messi, Sergio Ramos, Achraf Hakimi, Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum Nuno Mendes, Danilo Pereira au venit pe Parc des Princes).

Dacă PSG va rupe contractul valabil încă un an trebuie să-i plătescă lui Pochettino şi staff-ului său 15 miliaone de euro drept compensaţii, scrie News.ro.

Totuşi, conducătorii noii campioane speră să ajungă la un compromis cu antrenorul argentinian, care va continua sigur până la ultimul meci al sezonului, programat la 21 mai, cu Metz.

Le Parisien notează că Zinedine Zidane, fost tehnician al formaţiei Real Madrid, sau italianul Antonio Conte, antrenorul de la Tottenham, sunt favoriţi pentru a prelua conducerea tehnică a echipei PSG.