Antrenorul Zinedine Zidane şi fotbalistul Kylian Mbappe au primit câte un vot în Les Ulis​ în timpul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, conform unui anunț făcut de primarul localităţii din sudul Parisului, informează RMC Sport.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Emmanuel Macron, reales preşedintele Franţei cu 58,55% din voturi / Marine Le Pen - 41,45% - rezultate finale / Ce urmează

Alegătorii francezi au simţul umorului şi iubesc fotbalul. În timp ce au fost chemaţi la urne pentru a alege între Marine Le Pen şi Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, unii au trecut candidaţi originali pe buletinele de vot. Acesta este cazul în special în Les Ulis, în regiunea Essonne, unde Zinedine Zidane a primit un vot.

Primarul oraşului, Clovis Cassan, a împărtăşit vestea pe Twitter, anunţând totodată că Kylian Mbappe a fost citat pe un buletin de vot în care a fost tăiat numele candidatei extremei dreapta, Marine Le Pen. Evident, aceste două voturi au fost considerate ca fiind nule.

Nu este pentru prima dată când fotbaliştii sunt menţionaţi la urnele de vot. În primul tur, Karim Benzema a primit un vot la Roubaix. Cheick Diabate, fostul jucător la Girondins de Bordeaux şi FC Metz, a fost, de asemenea, popular în unele secţii de votare. În sud-vest, mai exact la Toulouse, mijlocaşul olandez Branco Van den Boomen a primit câteva voturi, în special datorită sezonului său excelent cu TFC, echipă aflată foarte aproape de promovarea în Ligue 1, la care a reuşit 19 pase decisive de la începutul campionatului, scrie News.ro.

Sportivii şi-au făcut auzită vocea în timpul campaniei prezidenţiale. De la fotbal la rugby, tenis sau box, mulţi dintre ei, precum Clarisse Agbegnenou, Romain Bardet, Amandine Henry, Antoine Dupont sau Pierre Gasly, au luat poziţie public, făcând apel să nu fie votată Marine Le Pen.