Manchester United are un sezon slab și este în pericol să rateze calificarea în ediţia viitoare a Ligii Campionilor (se află pe locul șase în Premier League). În aceste condiții, actualul antrenor Ralf Rangnick susține că Erik ten Hag, tehnicianul „diavolilor” începând de sezonul viitor, va fi nevoit să „performeze o operație pe inimă” pentru a aduce echipa pe linia de plutire.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Olandezul Erik ten Hag va fi antrenorul echipei Manchester United începând din sezonul 2022/2023, a confirmat, joi, gruparea din Premier League.

Ralf Rangnick, actualul tehnician al echipei care va fi consultant al lui United în sezonul următor, consideră că Erik ten Hag va fi nevoit să facă schimbări importante și rapide la echipa engleză pentru a obține din nou performanțe, scrie BBC.

Ralf Rangnick și „operația pe inimă” pe care Erik ten Hag trebuie să o facă la Manchester United

„Este vital ca Erik ten Hag să semneze cei mai buni jucători posibili și să schimbe atitudinea și energia echipei.

Dacă reușește să facă asta și jucătorii își învață lecția după acest sezon modest, lucruri bune se vor întâmpla în stagiunea următoare.

Ten Hag trebuie să știe ce șuruburi să schimbe și să strângă pentru a avea succes la United precum s-a întâmplat la Ajax.

Dar acum nu este vorba despre lucruri minore la United. Nu sunt mici cosmetizări. Aici vorbim de o operație pe inimă și trebuie să ne dăm seama că asta se face doar împreună, uniți. Nu trebuie să facem asta în câțiva ani, ci acum. Se poate întâmpla într-un singur an și alte echipe ne-au arătat că este posibil” - Ralf Rangnick.

Erik ten Hag vine la United după patru sezoane la Ajax, perioadă în care a câştigat de două ori titlul (2018/2019 şi 2020/2021) şi de două ori Cupa Olandei.

La United situația este complicată, echipa fiind pe locul șase în Premier League, la trei puncte de Tottenham care ocupă ultimul loc de Liga Campionilor. ​