Olandezul Erik ten Hag va fi antrenorul echipei Manchester United începând din sezonul 2022/2023, a confirmat, joi, gruparea din Premier League.

Erik ten Hag, antrenor la Manchester UnitedFoto: manutd.com

„Este o mare onoare să fiu numit manager al lui Manchester United şi sunt extrem de entuziasmat de provocarea care mă aşteaptă. Cunosc istoria acestui mare club şi pasiunea fanilor, iar eu sunt absolut hotărât să dezvolt o echipă capabilă să obţină succesul pe care îl merită. Va fi dificil să părăsesc Ajax după aceşti ani incredibili şi îi pot asigura pe fanii noştri de angajamentul meu total şi de concentrarea mea pentru a duce la bun sfârşit acest sezon înainte de a mă muta la Manchester United”, a spus Ten Hag.

Noul manager va semna un contract valabil până în vara anului 2025, cu posibilitate de prelungire cu încă un sezon.

Ten Haag îl va înlocui pe germanul Ralf Rangnick, care a preluat conducerea interimară a echipei după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, la 21 noiembrie 2021.

În vârstă de 52 de ani, tehncianul olandez a mai antrenat în carieră echipele Go Ahead Eagles, Bayern Munchen II şi FC Utrecht.

Pe banca echipei Ajax este din 21 decembrie 2017, perioadă în care a câştigat de două ori titlul (2018/2019 şi 2020/2021) şi de două ori Cupa Olandei.

Ajax este pe cale să cucerească un nou trofeu în Eredivisie, fiind pe locul I în clasament, cu 72 de puncte, patru peste ocupanta locului 2, PSV Eindhoven, cu cinci etape înaintea finalului sezonului.

Manchester United este în pericol să rateze calificarea în ediţia viitoare a Ligii Campionilor. Formaţia ocupă locul 6 în clasament, cu 54 de puncte în 33 de jocuri, la trei puncte de Tottenham (32), de pe locul 4, ultimul de Champions League, scrie News.ro.