Dan Petrescu a răbufnit la adresa arbitrului partidei amicale CFR Cluj - Dinamo Kiev, meci amical, ale cărui încasări vor fi donate victimelor războiului din Ucraina. Partida caritabilă a fost arbitrată de fratele lui Istvan Kovacs, acuzat de tehnicianul ardelenilor că a greșit flagrant în derbiul echipei sale cu FCSB din ultima etapă a Ligii 1.

Dan PetrescuFoto: cfr1907.ro

​CFR Cluj și Dinamo Kiev au terminat la egalitate, scor 0-0, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, într-un meci caritabil dedicat victimelor războiului din Ucraina.

După meci, Dan Petrescu l-a luat în vizor pe Szabolcs Kovacs, centralul amicalului. Antrenorul susține că acesta nu a acordat mai multe penaltiuri echipei sale.

În plus, Petrescu consideră incredibil faptul că la această partidă a fost delegat fratele lui Istvan Kovacs, ultimul menționat fiind criticat dur de tehnicianul campioanei României pentru prestația de la derbiul de la sfârșitul săptămânii trecute, CFR Cluj - FCSB (0-1).

Dan Petrescu critică arbitrajul dintr-un meci amical

„Indiferent dacă e meci amical, caritabil sau joci în faţa blocului, dacă eşti profesionist vrei să câştigi. Dar nu era rezultatul important. Sunt fericit că am putut să facem şi noi ceva pentru aceşti oameni, sper ca banii de la acest meci să-i ajute.

Despre meci, cred că meritam victoria, dar asta e. Dinamo Kiev e o echipă foarte bună, a câştigat toate meciurile amicale şi astăzi au jucat foarte bine, dar nu ştiu dacă au avut vreun şut pe poartă şi cred că am avut şi 2-3 penaltiuri, dar penaltiuri nu primim nici în amicale, nici în oficiale, asta este.

A venit fratele lui Istvan Kovacs să arbitreze acum. A fost Kovacs, la următorul meci vine sora lui Kovacs şi după aia fata lui Kovacs sau băiatul. Şi uite aşa continuăm asta. E meci amical, dar dacă e penalti, măi băiatule, dă mă penalti, că a fost clar! Două au fost în aceeaşi fază.

Ce dacă e meci caritabil? Dacă ei aveau şi nu dădeai, nu era corect. Dacă nu mi-ai dat mie, de ce nu mi-ai dat. Dar nu înţeleg cum poate fi trimis fratele lui Kovacs după ce a făcut meciul praf cu FCSB, când ne-a lăsat în zece în minutul 40. Nu ar trebui să vorbesc de acest lucru, dar sincer, nu înţeleg logica acestei delegări.

Cum poţi să-l trimiţi pe fratele lui Kovacs, cu tot respectul pentru ei? Deja ai comis-o şi ne-ai curăţat, lăsaţi-ne şi pe noi în pace să jucăm fotbal şi să primim! Mă uitam la Benzema, că a ratat penalti (n.r. a ratat două penaltiuri în ultimul meci de campionat al lui Real Madrid). Bine că primeşte! Noi nici nu ştiu de când nu am mai primit” - Dan Petrescu.

Dinamo Kiev urmează să mai dispute partide caritabile împotriva formaţiilor: Borussia Dortmund, FC Basel, Rennes, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi Levski Sofia.

Până acum, echipa lui Lucescu a învins în meciuri amicale pe Legia Varşovia, scor 3-0, şi pe Galatasaray, 3-1.