Standard Liege, club care nu a înregistrat cele mai bune rezultatele în ultimele sezoane ale campionatului belgian de fotbal, a fost cumpărat de un fond de investiţii american, 777 Partners, a anunțat gruparea din Pro League.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Încheierea vânzării clubului nostru între Bruno Venanzi şi 777 Partners a fost finalizată marţi, 19 aprilie”, a anunţat clubul.

A fost creată o structură temporară de tranziţie, în cadrul căreia diferiţii şefi de departamente ai clubului sunt în contact cu managerii companiei americane. În cadrul acestei structuri, Pierre Locht, fost director al academiei clubului, a fost numit director general interimar.

Scopul acestui proces este acela de a putea lua toate deciziile necesare pe termen scurt pentru club, oferind în acelaşi timp timp timp celor de la 777 Partners pentru a cunoaşte funcţionarea concretă a departamentelor existente.

Activitatea de pregătire a noului sezon, în special la nivel sportiv, a început deja.

Standard Liege este un club fondat în 1898 şi a câştigat de zece ori campionatul belgian, ultima dată în 2009, de opt ori Cupa Belgiei, ultima dată în 2018, de patru ori Supercupa Belgiei şi a fost finalist al Cupei Cupelor, în sezonul 1981/1982.

Omul de afaceri Bruno Venanzi deţine clubul din 2015. Standard Liege a ocupat la finalul sezonului regulat al Pro League locul 14, cu nouă victorii, nouă remize şi 16 înfrângeri, scrie News.ro.

Fondul 777 Partners mai deţine echipele Genoa şi Vasco da Gama şi este acţionar la FC Sevilla.

Standard a devenit al zecelea club deţinut de proprietari din afara Belgiei.

În sezonul 2012/2013, echipa din Liege a fost antrenată de Mircea Rednic.