Clubul Dinamo Kiev a acceptat să elibereze mai devreme jucătorii convocaţi la echipa naţională, dar nu la 29 aprilie, cum cerea federaţia, ci la 3 mai, informează presa ucraineană.

Mircea LucescuFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Diferendul între Federaţia Ucraineană de Fotbal şi Dinamo Kiev a apărut după ce selecţionerul Oleksandr Petrakov a decis să convoace lotul naţional la 29 aprilie pentru un stagiu de pregătire şi meciuri amicale, în vederea barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar.

Campioana Ucrainei refuză să elibereze jucătorii selecţionaţi înainte de 23 mai, motivând că echipa antrenată de Mircea Lucescu are şi ea partide amicale stabilite pentru următoarea perioadă.

Cele două părţi au ajuns la un acord amiabil, astfel că fotbaliştii de la Dinamo Kiev convocaţi la naţională, în număr de 11, se vor alătura lotului la 3 mai.

Dinamo Kiev joacă, miercuri, de la ora 21.30, la Cluj-Napoca, cu CFR Cluj, într-un meci caritabil.

Astfel de întâlniri au fost stabilite de echipa antrenată de Mircea Lucescu şi împotriva formaţiilor FC Basel, Rennes, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi Levski Sofia.

Naţionala Ucrainei va disputa, la 1 iunie, în deplasare, cu Scoţia, semifinala barajului pentru turneul final din Qatar. Câştigătoarea acestei confruntări va întâlni Ţara Galilor la 5 iunie, în finala play-off-ului, informează News.ro.