Marți a avut loc Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, ocazie numai bună pentru ca Gino Iorgulescu, actualul președinte al forului, să anunțe că-și depune candidatura pentru încă un mandat (al treilea).

Gino IorgulescuFoto: lpf.ro

Alegerile de la LPF devansate de Gino Iorgulescu

Iorgulescu (65 de ani) a precizat, printre altele, că este mulțumit de munca pe care a prestat-o în fruntea LPF în cele două mandate și că alegerile vor fi devansate, din septembrie în luna mai.

„Vă anunț că am luat hotărârea să punem alegerile pe 24 mai. Și FRF a făcut alegeri anticipate, astfel că va începe un campionat cu noi președinți. Eu candidez, da.

Eu sunt mulțumit de mandatele mele pentru că am adus foarte mulți bani la LPF. Acum negociem cu societatea care deține drepturile TV pentru a mări puțin suma.

Noi trebuia să facem alegeri în septembrie. Dar acum vor fi într-o lună. Azi am decis să fie în mai. Deocamdată doar am anunțat că se fac alegeri, mai e o lună” - Gino Iorgulescu, într-o conferință de presă, citat de gsp.ro.

Fost jucător de fotbal, Iorgulescu a fost ales pentru prima dată în fruntea LPF în noiembrie 2013, atunci când l-a învins pe Dumitru Dragomir. Al doilea mandat l-a obținut în 2017.

Condițiile de participare pentru șefia LPF

Vor fi doar trei săptămâni în care cei interesați se pot înscrie în cursa pentru șefia Ligii Profesioniste de Fotbal. Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a anunțat și care sunt condițiile de participare.

„În ceea ce privește condițiile de candidatură, ele sunt specificate foarte clar. E nevoie de studii superioare, să nu existe o condamnare care a privat libertatea și să existe o propunere din partea unui club din competiție. Termenul limită e cu 15 zile înainte de alegeri” - Justin Ștefan, secretar general LPF.