Gerard Pique, fundașul echipei FC Barcelona, este bănuit că ar fi încasat un comision de până la 24 de milioane de euro printr-o firmă pe care o deține și care a organizat Supercupa Spaniei la fotbal în Arabia Saudită, scrie El Confidencial.

Gerard PiqueFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, i-ar fi permis lui Gerard Pique să încaseze un comision pentru ca Arabia Saudită să poată găzdui Supercupa Spaniei, eveniment organizat de Kosmos Holding, firmă deţinută de fundașul spaniol.

Competiția a adus față în față primele două echipe din ultima ediţie de campionat şi cele două finaliste ale ultimei ediţii a Cupei Regelui.

El Confidencial susţine că avut acces la documente care ar demonstra că Rubiales a făcut presiuni pe lângă autorităţile de la Riad pentru ca jucătorul Barcei să încaseze „până la 24 de milioane de euro" pentru a disputa acest turneu.

În 2019, oficializarea acestei mutări a evenimentului pentru trei ediţii la o valoare estimată atunci la 30 de milioane de euro pe sezon a fost criticată, în special din cauza poziţiei femeilor în societatea saudită.

În ianuarie 2022, Real Madrid s-a impus (2-0) în finala cu Athletic Bilbao disputată la Djeddah (Arabia Saudită).

Federaţia spaniolă de fotbal a anunţat joi că a fost victima unui atac cibernetic în urma căruia au fost sustrase arhive de date aparţinând preşedintelui Luis Rubiales, scrie Agerpres.