​Paisprezece jucători şi antrenori ai echipei FC Prykarpattya (liga secundă) s-au înrolat în armata ucraineană pentru a-şi apăra ţara în războiul cu Rusia, a anunţat Federaţia de Fotbal din Ucraina.

Jucatori si antrenori ai echipei FC Prykarpattya, inrolati in armata ucraineanaFoto: uaf.ua

A 53-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

„Este absolut un caz fără precedent de la începutul invaziei de către invadatorii ruşi ca o echipă de fotbal din ligă a decis aproape unanim să meargă să apere ţara”, se menţionează pe site-ul UAF.

Vasyl Tsyutsyura, căpitanul echipei, a declarat că el şi colegii săi au avut temerea că mai mult ar încurca dacă se înrolează.

„Este ca şi cum ai duce un jucător din campionatul regional la o echipă profesionistă. Acelaşi lucru este când se înrolează un jucător care nu poate face nimic. Am avut această mică reţinere, a fost teama că vom fi o povară.

Dar când comisarul ne-a explicat că vom fi antrenaţi treptat, ne-a spus şi ne-a arătat cum să ţinem o armă, cum să luptăm şi să apărăm Ucraina, am decis să ne alăturăm armatei. Deja am învăţat să folosim mitraliera. Totul este treptat. Facem de gardă, suntem la datorie”, a spus fotbalistul, citat de News.ro.

*sursă foto UAF.ua