Conform Daily Mail, nu mai puțin de 15 fotbaliști din Premier League nu au reușit să treacă de testele anti-doping în perioada 2015-2020. Niciunul dintre aceștia nu a fost sancționat până în prezent.

Premier LeagueFoto: premierleague.com

Dintre cei 15 jucători, 12 au avut rezultate pozitive la substanţe interzise care îmbunătăţesc performanţele sportive, iar unul dintre cazuri este încă în curs de investigare, fără să fi fost pronunţată încă vreo sancţiune.

Cazurile care au arătat utilizarea de substanţe pentru îmbunătăţirea performanţelor au inclus un rezultat pozitiv la amfetamină şi trei la triamcinolon, substanţă pe care ciclistul Bradley Wiggins a folosit-o pentru a trata o alergie înainte de victoria sa în Turul Franţei 2012.

Între substanțele găsite în cazurile din Premier League s-au regăsit Ritalin şi Gonadotropină corionică umană, aceasta din urmă fiind un hormon de care se abuzează adesea în ciclism şi sporturile de contact, relatează sursa citată.

Agenţia anti-doping din Marea Britanie a explicat că nu a fost aplicată nicio sancţiune din cauza ingerării accidentale a substanţelor sau a faptului că respectivul jucător avea o scutire pentru uz terapeutic.

Între 2013 şi 2020, au fost testaţi pozitiv 88 de fotbalişti din ligile engleze, iar printre substaţele interzise folosite de aceştia se numără morfină, canabis şi cocaină, conform News.ro.​