Faza finalului de săptămână vine din sferturile de finală ale Ligii Campionilor Africii, unde o lovitură de la 11 metri a fost acordată pentru henţ după ce un jucător a respins cu piciorul o centrare, informează RMC Sport.

Penalty ridicol in Liga Campionilor AfriciiFoto: Captura beIN Sports

Incidentul a avut loc sâmbătă, la scorul de 0-0, în minutul 10 al meciului dintre Al-Ahly (Egipt) şi Raja Casablanca (Maroc), din manşa tur a sferturilor de finală.

Un jucător al formaţiei gazdă a centrat de pe partea stângă, mingea a lovit piciorul stâng al unui fundaş al marocanilor, deasupra genunchilui şi a ricoşat în aut. Este posibil ca balonul să fi şters degetele jucătorului oaspeţilor după ce i-a lovit piciorul, dar nici în această situaţie nu se acorda penalty.

Iniţial, arbitrul de centru Jean-Jacques Ndala din Congo a lăsat faza să continue, dar a fost chemat din camera VAR să revadă fază şi, după ce a urmărit reluările pe monitorul VAR, a decis că e penalty.

Fotbaliştii de la Raja Casablanca au protestat îndelung, dar fără succes. Lovitura a fost transformată de Amr El Solia, apoi Hussein El Shahat a dublat avantajul lui Al Ahly, în minutul 23.

Mohamed Zrida a redus din diferenţă, în minutul 45 şi acesta a rămas rezultatul final, chiar dacă Raja a jucat o jumătate de oră în inferioritate numerică.

Meciul retur va avea loc vineri, la Casablanca.