​FC Barcelona va vinde doar bilete netransferabile şi nominale în timpul viitoarelor meciuri europene, pentru a evita să aibă un contingent disproporţionat de suporteri adversi pe stadionul său, aşa cum a fost cazul la partida cu Eintracht Frankfurt.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deşi ar fi trebuit să fie doar 5.000 de germani, la meci au fost peste 25.000.

Învinsă joi acasă de Eintracht Frankfurt în returul din sferturile de finală, scor 2-3, şi eliminată din Europa League, FC Barcelona s-a confruntat cu o polemică, din cauza prezenţei masive a fanilor germani pe Camp Nou, scrie News.ro.

Ca urmare, FC Barcelona va vinde doar bilete netransferabile şi nominale pentru viitoarele sale meciuri europene, potrivit unui anunţ făcut de Joan Laporta vineri pe site-ul clubului şi reţelele de socializare.

Preşedintele Barçei, invitat să vorbească despre anomaliile observate joi, a oferit câteva detalii, după ce a menţionat o situaţie „ruşinoasă”.

„Pentru acest meci au fost vândute 34.440 de bilete. Au fost disponibile deoarece deţinătorii acestor bilete solicitaseră suspendarea temporară a abonamentului. Aceste bilete au fost puse în vânzare cu anumite restricţii: nu puteau fi achiziţionate cu carduri de credit germane sau printr-o adresă IP germană.

Clubul nu a vândut bilete suporterilor germani şi a adoptat restricţiile disponibile, aşa cum a fost cazul în ultimele şase sezoane. Cei care au cumpărat biletele le-au vândut germanilor”, a explicat Laporta, înainte de a aminti că biletele disponibile pentru echipa vizitatoare erau 5.000, conform regulilor UEFA”.