Oleksandr Zinchenko,​ fundaşul ucrainean al echipei Manchester City, s-a declarat dezamăgit de tăcerea fotbaliştilor ruşi în privința războiul din Ucraina, conform The Guardian.

Oleksandr ZinchenkoFoto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

A 52-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

„Am prieteni acolo, un cerc redus acum aproape la nimic. Sunt atât de dezamăgit. Oamenii pe care îi cunosc m-au sunat de îndată ce a avut loc invazia, mi-au trimis mesaje: 'Îmi pare atât de rău, Alex, dar nu putem face nimic'. Sigur că poţi face ceva”, a explicat jucătorul, care a evoluat un sezon (2015-2016) la formația rusă FK Ufa.

În primele zile ale invaziei, Zinchenko afirmase pentru BBC că nu face „altceva decât să plângă”.

Acum, el consideră că fotbaliştii ruşi sau alte personalităţi nu ar avea de suferit dacă ar spune că sunt împotriva războiului.

„Dacă tăceţi, înseamnă că susţineţi ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. Poate că sunt speriaţi, pentru că reţelele de socializare ruseşti arată imagini cu oameni trimişi la închisoare dacă protestează. Dar luaţi în special fotbaliştii sau orice celebritate puternică: credeţi că vor fi arestaţi dacă toţi postează pe Instagram în acelaşi timp un mesaj care spune: `Suntem împotriva acestui război, trebuie să-l oprim?` Bineînţeles că nu va fi cazul`”, a menţionat Zinchenko, citat de News.ro.