Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a explicat după partida de pe Camp Nou pierdută de elevii săi în fața lui Eintracht Frankfurt cu scorul de 2-3, în returul sferturilor Europa League, unde consideră el că s-a făcut diferența în această confruntare.

Xavi, antrenorul BarceloneiFoto: Xisco Navarro Pardo/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barcelona a ratat calificarea în semifinalele Europa League după 2-3 pe Camp Nou cu Eintracht Frankfurt, joi, în a doua manșă a sferturilor. În tur, scorul a fost 1-1, astfel că germanii s-au calificat în penultimul act al competiției europene cu scorul general de 4-3.

Pe Camp Nou, Barcelona a fost dominată de Frankfurt și condusă la scor de neprezentare mai multe minute. În aceste condiții, Xavi a vorbit despre problemele din jocul echipei sale.

Xavi Hernandez: „Eliminarea s-a datorat greșelilor noastre, nu jocului lor”

„Nu este un dezastru sau dacă este un dezastru, face parte din procesul de învăţare. Vom continua pe acest drum, suntem pe cale să urcăm din nou în vârf.

Cu siguranţă, în acest moment suntem cu toţii supăraţi pentru meciul pe care l-am făcut. Vor fi critici, pesimism, dar nu ne putem abate de la drumul nostru. Trebuie să continuăm.

Astăzi problema a fost una fotbalistică. Sincer, cred că eliminarea noastră se datorează mai mult greşelilor noastre decât meritului lor. Am avut controlul meciului, cu posesia, dar nu l-am putut fructifica.

Jucătorii lui Eintracht au calităţi fizice enorme şi o capacitate de a juca pe contre pe care am văzut-o rar în cariera mea. Nu am avut un meci bun, nici o dublă manşă bună, dar trebuie să învăţăm din greşelile noastre.

Acest meci a arătat ca o finală, în care jumătate dintre bilete au fost oferite fiecărei echipe. Clubul nostru încearcă să vadă ce s-a întâmplat. Acesta este, fără îndoială, o greşeală de calcul, de planificare. Dar la noi, acest lucru nu trebuia să se întâmple. Este o dezamăgire suplimentară, dar nu o scuză” - Xavi Hernandez.

În semifinale, Eintracht Frankfurt va întâlni West Ham. Cealaltă semifinală din Europa League va fi RB Leipzig - Glasgow Rangers.

Meciurile tur vor avea loc pe 28 aprilie, iar returul este programat pe 5 mai.