Diego Simeone s-a arătat nemulțumit de anumite afirmații ale lui Pep Guardiola, susținând la conferința de presă de după partida Atletico Madrid - Manchester City din sferturile Ligii Campionilor că omologul său spaniol „l-a disprețuit cu vorbe de laudă”.

Diego SimeoneFoto: Inigo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester City s-a calificat, miercuri, în semifinalele Ligii Campionilor în dauna lui Atletico Madrid, cu scorul de 1-0 la general.

După întâlnirea din returul sferturilor de pe Wanda Metropolitano, Diego Simeone, antrenorul lui Atletico, a ținut să precizeze că s-a simțit „disprețuit” după o anumită declarație a lui Pep Guardiola.

În urma meciului tur de la Manchester, Pep Guardiola a declarat că „este greu să ataci când se apără adversarul cu 5 fundași și 5 mijlocași” și că acest aspect va reprezenta o provocare „și în preistorie și peste 1.000 de ani”.

Diego Simeone: „Oamenii cu vocabular bogat te pot disprețui cu laude”

„Nu am niciun motiv să îmi dau cu părerea sau să spun dacă cineva vorbeşte rău sau bine.

Oamenii foarte inteligenţi şi cu un vocabular bogat pot, cu vorbe de laudă, să te dispreţuiască. Noi, care avem un vocabular mai sărac, nu suntem atât de proşti" - Diego Simeone.

Întrebarea care l-a făcut pe Diego Simeone să plece din conferința de presă

Pep Guardiola se apără: „Am avut doar cuvinte de laudă”

Antrenorul lui Manchester City a ținut să precizeze că nu a vrut să-și jignească omologul și că are doar cuvinte de laudă la adresa lui Atletico.

„Am avut întotdeauna numai cuvinte bune de spus despre el. Poate să joace cum vrea, desigur. Nu aş spune niciodată altceva.

Tot ce am spus a fost că este foarte greu, iar ei ştiu cum să facă asta (n.r. - să se apere) mai bine decât oricine în lume. Nu vă înşelaţi, nu am criticat niciodată echipa Atletico” - Pep Guardiola.

În semifinalele Ligii Campionilor (tur - 26, 27 aprilie, retur - 3, 4 mai), Manchester City va da piept cu Real Madrid.