Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, s-a arătat nemulțumit de prestația echipei sale din a doua repriză a meciului cu Atletico Madrid, în a doua manșă a sferturilor Ligii Campionilor, deși englezii au obținut calificarea în careul de ași.

Pep GuardiolaFoto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Pe Wanda Metropolitano nicio echipă nu a marcat, iar Manchester City s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor grație unicului gol al dublei înscris în prima manșă de Kevin de Bruyne.

Pep Guardiola, tehnicianul englezilor, consideră că echipa sa a fost „împinsă până la limite”, mai ales în a doua repriză a partidei de la Madrid, și că jucătorii săi au avut momente în care „au uitat să joace”.

Pep Guardiola: „Nu vom avea șanse în semifinale dacă jucăm așa”

„Ne-au pus cu spatele la zid şi ne-au împins la limitele noastre. Noi am reuşit o primă repriză destul de bună. Ştiam că vor începe agresiv, dar am avut una sau două ocazii clare.

Apoi, în finalul meciului, ne-am apărat cu tot ce aveam. Parcă am uitat să jucăm, dar adversarul a fost foarte bun.

Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi reuşit să marcheze la ultima lor acţiune? Forţa noastră mentală ar fi dispărut. Dar nu ne puteam aştepta ca în Liga Campionilor, împotriva campioanei en titre a Spaniei, totul să fie minunat.

Dacă vom juca aşa cum am făcut-o în repriza secundă, nu vom avea nici cea mai mică şansă. Dacă vom evolua ca în prima repriză, atunci avem şanse. Dar ne vom confrunta cu regii acestei competiţii (n.r. Real Madrid), aşa că orice ar fi, vom suferi” - Pep Guardiola.

Antrenorul lui Manchester City este pentru a noua oară în semifinalele Ligii Campionilor. El a reuşit această performanţă de patru ori cu Barcelona, de trei ori cu Bayern Munchen şi de două ori cu Manchester City. Guardiola este tehnicianul cu cele mai multe semifinale în această competiție.

În semifinale (tur - 26, 27 aprilie, retur - 3, 4 mai), Manchester City dă piept cu Real Madrid.

Citește și: