Antrenorul olandez Erik ten Hag​ ar fi ajuns la un acord verbal cu Manchester United pentru preluarea conducerii tehnice a echipei din Premier League începând din sezonul viitor, informează dailymail.co.uk.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Sursa citată notează că Ten Haag mai trebuie să negocieze termenii despărţirii de formaţia olandeză. Ajax are un meci important la 17 aprilie, finala Cupei Olandei cu rivala PSV, iar anunţul perfectării acordului pentru un contract pe 4 ani nu va fi făcut până atunci.

Ten Haag îl va înlocui pe germanul Ralf Rangnick, care a preluat conducerea interimară a echipei după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, la 21 noiembrie 2021.

În vârstă de 52 de ani, tehnicianul olandez a mai antrenat în carieră echipele Go Ahead Eagles, Bayern Munchen II şi FC Utrecht.

Pe banca echipei Ajax este din 21 decembrie 2017, perioadă în care a câştigat de două ori titlul (2018/2019 şi 2020/2021) şi de două ori Cupa Olandei.

Ajax este pe cale să cucerească un nou trofeu în Eredivisie, fiind pe locul I în clasament, cu 72 de puncte, patru peste ocupanta locului 2, PSV Eindhoven, cu cinci etape înaintea finalului sezonului.

Manchester United este în pericol să rateze calificarea în ediţia viitoare a Ligii Campionilor. Formaţia ocupă locul 7 în clasament, cu 51 de puncte în 31 de jocuri, la şase puncte de Tottenham, de pe locul 4, ultimul de Champions League, scrie News.ro.