Fernandinho, căpitanul brazilian al echipei Manchester City, a decis să nu-şi prelungească înţelegerea cu gruparea din Premier League, care expiră în vară, ceea ce l-a surprins pe antrenorul Pep Guardiola, informează BBC.

FernandinhoFoto: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Mijlocaşul şi-a dezvăluit intenţiile înaintea meciului pe care City îl va disputa, miercuri, pe terenul formaţiei Atletico Madrid, în manşa secundă a sferturilor de finală ale Champions League.

Fernandinho, care va împlini 37 de ani la 4 mai, a semnat o prelungire a contractului pe un sezon cu City, în iunie anul trecut.

Întrebat dacă se aşteaptă să mai fie pe Etihad Stadium şi în sezonul următor, el a spus: „Nu, vreau să joc în mod regulat”.

Fernandinho a câştigat patru titluri în Premier League, o dată Cupa Angliei şi de şase ori Cupa Ligii de când s-a alăturat lui City, venind de la Şahtior Doneţk, în 2013.

El a avut 23 de apariţii pentru campioana en titre în acest sezon, dar a fost titular doar de şase ori în Premier League.

„Mă voi întoarce în Brazilia. Am decis împreună cu familia mea, care este cea mai importantă pentru mine”, a adăugat el.

La conferinţa de presă dinaintea meciului de la Madrid, Guardiola s-a arătat surprins de intenţia elevului său.

„Nu ştiam. Vom vedea ce se va întâmpla la sfârşitul sezonului. Nu ştim ce se va întâmpla. Fernandinho, am spus de multe ori, este foarte important pentru mine. Vom vedea ce se va întâmpla, dar, oricum, voi vorbi cu el. Poate că este o decizie de familie sau poate că vrea mai multe minute decât a avut în acest sezon, nu ştiu. Voi vorbi cu el, bineînţeles, dar acest tip de situaţie... la finalul sezonului vom vorbi”, a spus Guardiola, când a fost întrebat despre afirmaţiile lui Fernandinho.

După conferinţa de presă a lui Guardiola, Fernandinho a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care a spus că a fost „sută la sută sincer şi spontan” în răspunsul la întrebările care i-au fost adresate.

„Oricine mă cunoaşte ştie, de asemenea, că cea mai mare onestitate a mea este faţă de Manchester City şi faţă de îndatoririle mele de căpitan de echipă. Concentrarea mea este sută la sută pe câştigarea tuturor titlurilor pentru care luptăm şi voi vorbi despre viitorul meu doar la sfârşitul sezonului. Hai să continuăm să forţăm!”, a adăugat brazilianul.

În total, Fernandinho a jucat 373 de meciuri pentru Manchester City, a marcat 25 de goluri şi a oferit 32 de pase decisive. La naţionala Braziliei, el are 53 de jocuri şi două goluri.