Toți cei 266 de membri prezenți (dintr-un total de 278) la Adunarea Generală a FRF de marți l-au votat pe Răzvan Burleanu pentru încă un mandat (al treilea) la șefia Federației Române de Fotbal.

Foto:

Burleanu, singurul candidat, a fost pe placul tuturor celor prezenți, numărul de voturi adunate stând mărturie în acest sens.

„Mi-aş fi dorit să am un contracandidat, să dezbatem idei şi opţiuni, să avem contraargumente. Singurul lucru pe care îl extrag este că arătăm unitate şi determinare în drumul pe care îl străbatem deja de opt ani. Nu vin singur, ci alături de o echipă, echipa mea, a FRF, echipa dumneavoastră” - Răzvan Burleanu.

Cum arată Comitetul Executiv al FRF

La Adunarea Generală de marți au fost organizate și alegeri pentru a fi stabiliți reprezentanții din Comitetul Executiv al FRF.

Răzvan Burleanu – președinte FRF

Gino Iorgulescu – prim-vicepreședinte FRF

Octavian Goga – vicepreședinte FRF, reprezentant al fotbalului amator

Valeriu Argăseală și Daniel Niculae – reprezentanți ai cluburilor din Liga 1

Auraș Brașoveanu și Marius Burcă – reprezentanți ai cluburilor din Liga 2

Mihai Dăscălescu și Rancz Lajos – reprezentanți ai cluburilor din Liga 3

Alin Cioban – reprezentant al fotbalului feminin

Cristian Vornicu – reprezentant al fotbalului în sală

Cătălin Cighir – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori

Emilian Hulubei – președintele sindicatului fotbaliștilor

Kyros Vassaras – președinte CCA

Mihai Stoichiță – președinte Comisia Tehnică FRF.

Răzvan Burleanu, primul mandat și condamnarea lui Gică Popescu

Burleanu a fost marele câștigător de pe urma condamnării lui Gică Popescu în Dosarul Transferurilor. Fostul căpitan al naționalei României a fost condamnat fix cu o zi înainte de scrutin.

La 29 de ani, Răzvan Burleanu a preluat frâiele FRF, iar promisiunile erau pe măsură.

"Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Este o mare provocare pentru mine. Am promis performanță și am adus alături de mine oameni capabili. Vă promit ca nu vă voi dezamagi”, a spus Burleanu pe 5 martie 2014.

Fost președinte al Federației Române de Minifotbal, Burleanu a câștigat alegerile contra lui Vasile Avram, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. El a fost atunci sprijinit de Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş (candidați și ei), care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Al doilea mandat și victoria contra lui Ionuț Lupescu

Pe 18 aprilie 2018, Burleanu a câștigat al doilea mandat după ce l-a învins pe Ionuț Lupescu. Sprijinit de majoritatea colegilor din „Generația de Aur” și de PSD, Lupescu nu a avut nicio șansă, victoria contracandidatului fiind una zdrobitoare. 168 de voturi pentru Burleanu și 78 pentru Lupescu.