​Răzvan Burleanu are mari emoții înainte de alegerile de la FRF pentru stabilirea noului președinte al Federației Române de Fotbal. Oficialul de la Casa Fotbalului este singurul candidat, scrutinul de marți urmând să fie unul cu un suspans maxim.

Razvan BurleanuFoto: frf.ro

În funcție din 2014, Burleanu a ajuns la stadiul în care nu mai are contracandidat, fie el chiar și unul lipsit de șanse reale.

Lucrurile merg foarte bine în fotbalul românesc, iar concurența nu avea ce căuta la Casa Fotbalului. Va fi al treilea mandat al președintelui în exercițiu, cel care a câștigat funcția pe când avea doar 29 de ani (n.r. în 2014).

De știut:

Adunarea Generală a FRF are aproximativ 280 de membri votanţi. Cluburile din Liga 1 au câte un vot, la fel cum au şi echipele de fotbal feminin, şcoli de juniori și formaţiile din Liga 3 (egalitate pe linie).

Evenimentul plin de suspans va începe de la ora 11:00, atunci când va avea loc Adunarea Generală propriu-zisă.

Răzvan Burleanu, primul mandat și condamnarea lui Gică Popescu

Burleanu a fost marele câștigător de pe urma condamnării lui Gică Popescu în Dosarul Transferurilor. Fostul căpitan al naționalei României a fost condamnat fix cu o zi înainte de scrutin.

La 29 de ani, Răzvan Burleanu a preluat frâiele FRF, iar promisiunile erau pe măsură.

"Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Este o mare provocarea pentru mine. Am promis performanță și am adus alături de mine oameni capabili. Vă promit ca nu vă voi dezamagi”, a spus Burleanu pe 5 martie 2014.

Fost președinte al Federației Române de Minifotbal, Burleanu a câștigat alegerile contra lui Vasile Avram, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. El a fost atunci sprijinit de Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş (candidați și ei), care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Al doilea mandat și victoria contra lui Ionuț Lupescu

Pe 18 aprilie 2018, Burleanu a câștigat al doilea mandat după ce l-a învins pe Ionuț Lupescu. Sprijinit de majoritatea colegilor din „Generația de Aur” și de PSD, Lupescu nu a avut nicio șansă, victoria contracandidatului fiind una zdrobitoare. 168 de voturi pentru Burleanu și 78 pentru Lupescu.