​Der Spiegel a publicat, joi, detaliile unei anchete cu privire la posibile încălcări ale regulilor de către Manchester City, investigaţie axată pe plăţi ilegale pentru jucători minori, contracte de sponsorizare „umflate” şi plăţi salariale ascunse făcute către un fost antrenor, notează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premier League ar fi anchetat clubul timp de trei ani, scrie Der Spiegel, care a publicat detaliile propriei sale anchete, făcută în colaborare cu reţeaua European Investigative Collaborations.

Manchester City crede că ultimele detalii sunt o continuare a acuzațiilor anterioare în legătură cu reglementările fair-play-ului financiar, despre care consideră că sunt concepute pentru a afecta clubul.

Conform Der Spiegel, Manchester City ar fi făcut presiuni pe jucători minori să semneze contracte cu plăţi ilegale. Sponsorii din Abu Dhabi ar fi asigurat doar o parte a plăţilor către club, restul venind de la proprietarul grupării, şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan.

City este acuzat şi că a plătit „o parte semnificativă” din compensaţia pentru fostul tehnician, Roberto Mancini, printr-un contract de consultanţă fictiv.