Guvernul României a aprobat în şedinţa sa de miercuri construirea unui stadion cu 12.012 locuri la Târgovişte, informează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Noul stadion de la TargovisteFoto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei

Noua arenă va costa aproximativ 70 de milioane de euro: 65 de milioane de euro din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI) și 5 milioane din partea Consiliului Județean Târgoviște.

„Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui stadion în municipiul Târgovişte (jud. Dâmboviţa). Stadionul va beneficia de o finanţare de 323.732.000 lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a MDLPA.

Arena va fi construită pe o suprafaţă de 69.559 mp şi va avea o capacitate de 12.012 locuri în tribune acoperite, dintre care 254 locuri VIP, 92 locuri pentru mass-media şi 68 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.

În cadrul ansamblului vor fi amenajate şi un teren de antrenament, o parcare publică supraterană, iar, pentru producerea energiei electrice, vor fi instalate sisteme solare.

„Așa cum le-am explicat tuturor miniștrilor care au avizat acest proiect, stadionul va fi un complex sportiv județean și regional, având în vedere posibilitatea organizării unei multitudini de evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice. Pe stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar se pot organiza și competiții de atletism”, a spus Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Jedețean Dâmbovița.

Noul stadion din Târgoviște, detalii tehnice

  • 12.012 locuri

  • 254 locuri VIP

  • masa presei cu 92 de locuri
  • 68 locuri destinate persoanelor cu dizabilități

  • pistă de atletism

  • 434 locuri de parcare
  • spații pentru alimentație și comerț

  • 36 luni pentru execuție.

Tot în şedinţa de miercuri, Guvernul României a aprobat suplimentarea cu 5.560.369,17 lei pentru acoperirea cheltuielilor necesare finalizării complexului sportiv din municipiul Alexandria (jud. Teleorman). Obiectivul va avea o suprafaţă de 15.795 mp şi va beneficia de 5.496 locuri pentru spectatori.

Ultimele trei stadioane construite în România au fost Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid, ele fiind ridicate cu ocazia organizării la Bucureşti a Campionatului European de fotbal EURO 2020.

Stadionul Steaua (capacitate de 31.254 locuri) a costat la finalizarea lucrărilor aproximativ 81 de milioane de euro, Arcul de Triumf (capacitate 8.155 locuri) - 28,5 milioane euro, iar Rapid (capacitate 14.050 locuri) - 37,5 milioane de euro, scrie Agerpres.