Ronald Koeman, fostul tehnician al Barcelonei, a ajuns la o înțelegere cu naționala Olandei. Acesta îl va înlocui pe Louis Van Gaal, diagnosticat cu cancer la prostată, după Campionatul Mondial din Qatar 2022.

Ronald KoemanFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ronald Koeman şi federaţia olandeză au ajuns la un acord pentru un contract care va fi valabil până la Cupa Mondială din 2026.

„Sunt mândru să anunț că am ajuns la un acord pentru a prelua naționala Olandei după Campionatul Mondial din Qatar 2022. Sunt nerăbdător să încep treaba. Haideți să atingem noi culmi ale succesului împreună” - Ronald Koeman.

Selecţioner al Olandei din februarie 2018, Ronald Koeman, în vârstă de 59 de ani, a părăsit naţionala în august 2020 pentru a prelua conducerea tehnică a formaţiei FC Barcelona. El a fost demis de catalani în octombrie 2021 din cauza rezultatelor slabe înregistrate.

În carieră sa, Koeman a mai antrenat formaţiile Vitesse Arnhem, Ajax Amsterdam, Benfica Lisabona, PSV Eindhoven, Valencia, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton şi Everton.

Louis van Gaal va părăsi naționala Olandei din cauza problemelor de sănătate

Louis van Gaal va părăsi naționala Olandei după CM Qatar 2022. El a declarat recent că a fost confirmat cu cancer la prostată și a făcut deja 25 de şedinţe de radioterapie.

„Nu am vrut să le spun jucătorilor pentru că le-ar fi influenţat evoluţiile. În fiecare perioadă ca antrenor al echipei naţionale a trebuit să plec noaptea la spital, fără ca jucătorii să afle până acum. Ei se gândeau că sunt sănătos, dar nu sunt” - Louis Van Gaal.

Tehnicianul olandez se află la al treilea mandat pe banca naționalei Olandei. La CM 2014, selecționerul a dus „portocala mecanică” până pe locul trei.

Olanda va evolua la Cupa Mondială în grupa A, cu Ecuador, Qatar şi Senegal.