Campioana en-titre a Europei trebuie să treacă de Real Madrid (cea mai titrată formație în Liga Campionilor), pentru a se califica în semifinalele Champions League la fotbal. Prima manșă se dispută miercuri, 6 aprilie, de la ora 22:00, la Londra.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Italianul Carlo Ancelotti irosește ocazia revenirii pe „Stamford Bridge”, unde a lucrat timp de două sezoane. Italianul în vârstă de 62 de ani a fost angajatul rusului Roman Abramovich la Chelsea în perioada 2009-2011, după cei 8 ani petrecuți la AC Milan (2001-2009).

Lovit de Covid, Don Carlo îi va ceda locul pe bancă fiului său, Davide, 32 de ani. „Secundul” a condus echipa și la partida de campionat de sâmbătă, cu Celta Vigo, 2-1 pentru Real („dublă” Benzema).

Real Madrid are titlul din Spania în buzunar, în pofida corecției pe care a primit-o de la marea rivală, FC Barcelona, scor 0-4.

Este motivul pentru care concentrarea este maximă în Liga Campionilor, acolo unde „albii” au izbutit o calificare miraculoasă în sferturile de finală, în dauna celor de la PSG.

Chelsea este pe locul 3 în Premier League, dar nu deține șanse la titlu. Și poate avea emoții în a prinde un loc în Top 4. Ultima evoluție, 1-4 cu Brentford, acasă, a dezvăluit problemele din club.

Situația generală rămâne complicată. Chelsea a fost scoasă la vânzare, dar încă nu există informații despre un posibil cumpărător.

Jucătorii sunt pe picior de plecare. Belgianul Romelu Lukaku vrea înapoi la Inter Milano, iar germanul Antonio Rudiger este dorit de Barcelona.

Chelsea și Real s-au înfruntat ultima oară în 2021. A fost 2-0 pentru Chelsea și 1-1 la retur. Erau semifinalele sezonului trecut în Ligă, în care londonezii au mers până la capăt cu germanul Tuchel.

În trecut, au fost meciuri în 2016 (3-2 pentru Real Madrid), 2013 (3-1 pentru Real Madrid) și 1998 (1-0 Chelsea, gol al uruguayanului Gustavo Poyet, actual selecționer al Greciei).

Superbet dispune de cota 1.75 pentru Final X2 (remiză sau victorie Real Madrid).

Chelsea vs Real Madrid
X2


Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol