​Clubul Freiburg a anunţat, luni, că a depus un apel la autorităţile sportive din Germania după ce Bayern Munchen a folosit 12 jucători timp de câteva secunde în meciul care a avut loc duminică în Bundesliga.

Bayern Munchen, 12 jucatori pe teren impotriva lui FreiburgFoto: Captura gianlucadimarzio.com

„Boardul SC Freiburg a decis, după discuţii intense şi o analiză legală, să depună apel împotriva validităţii meciului”, a precizat clubul, pe site-ul oficial.

Freiburg a luat decizia apelului considerând că trebuie să existe posibilitatea ca un tribunal să evalueze situaţia şi ca drepturile altor cluburi care suferă probleme similare în viitor să fie protejate. De asemenea, clubul a subliniat că atunci când regulile sunt încălcate trebuie să reacţioneze şi că ţine cont de interesele acţionarilor şi altor grupuri cu implicare la echipă, scrie News.ro.

Bayern Munchen și al 12-lea jucător

Formaţia Bayern Munchen a avut 12 jucători pe teren timp de 17 secunde la meciul din deplasare cu Freiburg, scor 4-1, din etapa a 28-a a Bundesligii.

În minutul 86, Bayern urma să îi scoată de pe teren pe Tolisso şi pe Coman şi să îi schimbe cu Sule şi Sabitzer. Însă a ieşit doar Tolisso, astfel că Bayern a avut timp de 17 secunde 12 jucători, până când arbitrul Christian Dingert a fost alertat în privinţa situaţiei. Jocul a fost întrerupt opt minute şi după discuţii încinse între oficialii de la Bayern şi arbitru s-a reluat.

Dingert a spus că problema a pornit de la o greşeală a team managerului clubului Bayern, Kathleen Kruger, care a afişat numărul greşit pe tabela electronică. Astfel, ea a afişat în locul numărului purtat acum de Coman, 11, fostul număr al francezului – 29.

Tehnicianul Julian Nagelsmann a recunoscut după meci că a fost o situaţie bizară, însă a precizat că în secundele respective nu a avut loc vreo fază semnificativă.