Meciul dintre Borussia Dortmund și RB Leipzig a putut fi urmărit pe teritoriul Rusiei doar preț de 13 minute (!). Televiziunea care transmitea partida a luat decizia de a întrerupe brusc imaginile.

Mesaje pro Ucraina la un meci din BundesligaFoto: Captura video

A 39-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Mesajele pro Ucraina au dus la întreruperea transmisiei meciului din Bundesliga

Duelul contând pentru etapa cu numărul 28 din Bundesliga (Leipzig s-a impus cu 4-1 în deplasare) a putut fi urmărit în Rusia doar 13 minute.

Transmisia a fost întreruptă, iar comentatorul a explicat telespectatorilor motivul pentru care meciul nu va mai putea fi urmărit pe teritoriul Rusiei.

Pe panourile publicitare din jurul terenului au apărut mai multe mesaje de susținere a Ucrainei și de încetare a războiului, lucru considerat de neacceptat de către ruși.

Meciurile din Premier League și Ligue 1 nu mai sunt difuzate în Rusia, iar acum au fost probleme și cu o partidă din Bundesliga.

„Din păcate, trebuie să întrerupem transmisiunea din motive care ne depășesc. Se acceptă că fotbalul nu are nicio legătură cu politica, dar în Bundesliga nu se respectă întotdeauna această regulă”, a spus comentatorul rus.

Mesajele „Stop war” și „Stand with Ukraine” i-au enervat la culme pe ruși, transmit jurnaliștii de la sport.ua.