Joi au fost stabilite grupele pentru turneul final al Cupei Mondiale de fotbal 2022, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Centrul de Expoziţii şi Congrese din Doha. Qatar (țara gazdă) și Ecuador se vor întâlni în meciul de deschidere al competiției, iar Spania și Germania se vor duela în Grupa E.

Foto:

CM Qatar 2022, componența celor opt grupe

Grupa A

Qatar

Ecuador

Senegal

Olanda

Grupa B

Anglia

Iran

SUA

Câștigătoarea barajului european (Țara Galilor vs Scoția/Ucraina)

Grupa C

Argentina

Arabia Saudită

Mexic

Polonia

Grupa D

Franța

Câștigătoarea barajului intercontinental 1 (Peru vs Australia/Emiratele Arabe Unite)

Danemarca

Tunisia

Grupa E

Spania

Câștigătoarea barajului intercontinental 2 (Costa Rica/Noua Zeelandă)

Germania

Japonia

Grupa F

Belgia

Canada

Maroc

Croația

Grupa G

Brazilia

Serbia

Elveția

Camerun

Grupa H

Portugalia

Ghana

Uruguay

Coreea de Sud.

CM Qatar 2022, programul competiției

Faza grupelor: 21 noiembrie - 2 decembrie

Optimi: 3-6 decembrie

Sferturi: 9-10 decembrie

Semifinale: 13-14 decembrie

Finala mică: 17 decembrie

Finala mare: 18 decembrie

*Reamintim că România a ratat calificarea la turneul final din Qatar. Ultimul Mondial la care tricolorii au jucat a fost cel din Franța, din 1998.

Desfășurarea ceremoniei de la Doha

La ceremonie au fost prezenţi 2.000 de invitaţi.

Cafu (Brazilia), Lothar Matthäus (Germania), Ali Daei (Iran), Bora Milutinovic (Serbia/Mexic), Jay-Jay Okocha (Nigeria), Rabah Madjer (Algéria), Tim Cahill (Australia) şi Adel Ahmed Malallah (Qatar) au efectuat tragerea la sorţi la ceremonia care a fost prezentată de Carli Lloyd, Jermaine Jenas şi Samantha Johnson.

Este adus un omagiu legendelor fotbalului care s-au stins din viață recent. Printre acestea se numără Diego Maradona, Gerd Muller, Gordon Banks sau Paolo Rossi.

Didier Deschamps a adus pe scenă trofeul Cupei Mondiale, în calitate de selecționer al campioanei en-titre (Franța).

Gianni Infantino, președintele FIFA, a făcut un apel la pace și l-a invitat pe scenă pe Tamim ben Hamad Al Thani, șeicul Qatarului.

Ceremonia a început cu „Hayya Hayya (Mai bine împreună)”, imnul oficial al turneului oficial, interpretat de Trinidad Cardona, Davido și Aisha.

Mascota Cupei Mondiale din 2022 se va numi La'eeb.

Gala de la Doha va fi prezentată de actorul britanic Idris Elba și jurnalista Reshmin Chowdhury.

Echipele care luptă pentru ultimele trei locuri disponibile la CM 2022

În Europa, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formaţie calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia - Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final.

Costa Rica, locul 4 în zona Concacaf, va participa la un baraj intercontinental în care va întâlni reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă.

Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru biletele la turneul final, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, la 7 iunie, la Doha, Australia Emiratelor Arabe Unite, scrie News.ro.