Serghei Palkin, directorul general al clubului Şahtior Doneţk, a criticat dur FIFA după ce oficialii au refuzat să excludă Rusia din forul mondial ca urmare a invaziei Ucrainei.

HotNews.roFoto: Hotnews

A 37-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Serghei Palkin a afirmat într-un interviu acordat rețelei media Freedom că „neexcluderea Rusiei din FIFA în timp ce toată lumea este împotriva sa, este o decizie ciudată şi de neînţeles".

Serghei Palkin: „Mergeți în Mariupol sau Harkov și convingeți-vă”

„Când cei de la FIFA stau şi se uită pe fereastră la lacul Leman (n.r. din Geneva), probabil că văd realităţi diferite. Poate ar trebui să-şi trimită oamenii la Mariupol şi Harkov pentru a lua această chestiune în serios.

La congresul recent de la Doha, FIFA a decis ca federaţiile din Pakistan, Zimbabwe şi Kenya care comit mult mai puţin rău decât Rusia să rămână suspendate. Cu toate acestea, FIFA nu a luat în discuţie problema ridicată de Şahtior de a suspenda Rusia" - Serghei Palkin.

Reprezentanţii clubului deţinut de omul de afaceri Rinat Ahmetov au înaintat FIFA şi UEFA o petiţie în care solicită excluderea Rusiei din cele două foruri fotbalistice mondiale, scrie Agerpres.