El Clasico este de departe una dintre cele mai așteptate partide din lume, FC Barcelona si Real Madrid oferind de fiecare dată spectacol și întâlniri de neuitat. Acest lucru s-a întâmplat și în returul sferturilor Ligii Campionilor la fotbal feminin, fază a competiției în care cele două rivale s-au întrecut în goluri de generic (a fost 5-2 pentru formația catalană, care s-a impus cu 8-3 la general).

HotNews.roFoto: Hotnews

În minutul 8 al partidei de pe Camp Nou, Mapi Leon (aflată aproape de marginea terenului) a încercat să trimită o centrare, dar mingea a prins mult efect, a păcălit-o pe Misa și a intrat în poartă.

După ce Olga Garcia Carmona a egalat din penalty ('16), Real a trecut în avantaj grație unui șut formidabil, de la mare distanță, al Claudiei Zornoza Sanchez ('48).

Barcelona e egalat prin Aitana Bonmati ('52) și a revenit la conducerea partidei prin execuția spectaculoasă a Claudiei Pina ('55). Rezultatul final a fost stabilit de Alexia Putellas Segura ('62 - câștigătoarea Balonului de Aur în 2021) și Caroline Hansen ('70).

În semifinale, FC Barcelona se va duela cu învingătoarea dublei dintre Arsenal sau Wolfsburg (a fost 1-1 în tur).

Rezumatul partidei dintre Barcelona și Real Madrid:

*sursă video: DAZN

El Clasico, record de asistență în fotbalul feminin

91.553 de spectatori au fost prezenți pe arena Camp Nou pentru meciul de fotbal feminin dintre FC Barcelona și Real Madrid, scor 5-2. În urma partidei care a bătut recordul de asistență, echipa catalană s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor.

Cu toate biletele vândute, clubul catalan a depăşit numărul de 90.195 de spectatori de pe Rose Bowl din Pasadena (California), înregistrat la finala Cupei Mondiale din 10 iulie 1999, dintre Statele Unite şi China (0-0 şi 5-4 la penalty-uri), cea mai mare prezenţă înregistrată vreodată la un meci de fotbal feminin, scrie as.com.

Asistenţa la meciul de miercuri a depăşit şi numărul de 60.739 de spectatori prezenţi, la 17 martie 2019, pe Wanda Metropolitano, la partida Atletico Madrid vs Barcelona (0-2) din campionatul spaniol, recordul de asistenţă la un meci de fotbal feminin la nivel de cluburi.

Dincolo de aceste două recorduri, Barca vs Real Madrid a doborât şi alte recorduri, precum cel de 50.212 de spectatori care s-a înregistrat la un meci din Liga Campionilor de fotbal feminin, la finala din 17 mai 2012, de pe Olympiastadion din Berlin, disputată între Olympique Lyon şi FFC Frankfurt (2-0). Acest joc ocupă locul 3 în istorie în ceea ce prveşte prezenţa un meci de fotbal feminin intercluburi.

Echipa feminină a catalanilor a depăşit cea mai bună reţetă a clubului blaugrana din acest sezon, 86.422 de spectatori, înregistrată la El Clasico masculin, la 24 octombrie 2021, scrie News.ro.