​Un britanic în vârstă de 19 ani a fost condamnat la şase săptămâni de închisoare după ce a proferat insulte rasiste la adresa lui Marcus Rashford, jucător al echipei Manchester United, la încheierea finalei pierdute de Anglia la Campionatul European de fotbal 2020.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia a fost luată de Crown Prosecution Service, după ce Rashford, alături de Bukayo Saka şi Jadon Sancho, au fost ţinta unui val de atacuri pe reţelele de socializare, după eşecul la penaltiuri din finala EURO 2020, împotriva Italiei.

Justin Lee Price a recunoscut că a trimis un mesaj jignitor online în timpul unei audieri la Tribunalul de Magistraţi din Worcester, pe 17 martie. El a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul din Kidderminster.

Tânărul de 19 ani şi-a schimbat prima dată numele de utilizator pe Twitter după ce postarea lui a fost semnalată. El a negat apoi faptele în timpul unui prim interogatoriu la poliţie.

„Price a vizat un fotbalist în funcţie de culoarea pielii lui, iar acţiunea sa a fost în mod clar rasistă şi a echivalat cu o infracţiune motivată de ură. Cei care abuzează rasial pe fotbalişti strică jocul pentru toţi. Sper că acest caz transmite mesajul că nu vom tolera rasismul şi că infractorii vor fi urmăriţi penal în măsura legii”, a declarat procurorul CPS din West Midlands County, Mark Johnson, într-un comunicat.

Douglas Mackay, procurorul principal pentru sport al CPS, a subliniat creşterea infracţiunilor motivate de ură la evenimentele sportive: „Raportul intern al Unităţii de Poliţie pentru Fotbal din Marea Britanie de la mijlocul sezonului a arătat o creştere semnificativă a infracţionalităţii legate de fotbal în comparaţie cu nivelurile pre-pandemie. Nu există loc pentru ură în fotbal, iar infracţiunile motivate de ură ca aceasta au un impact semnificativ asupra victimelor”.

Jucătorii Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka au fost victimele abuzurilor rasiste pe reţelele de socializare, după ce au ratat la loviturile de departajare în timpul finalei Euro 2020 pierdute de Anglia în faţa Italiei, pe Stadionul Wembley, scor 3-4, la 12 iulie 2021, scrie News.ro.