Nigeria a remizat pe teren propriu, scor 1-1, în fața Ghanei, în ultima fază a preliminariilor CM 2022 pe zona africană, pierzând astfel calificarea. Fanii gazdelor nu au suportat umilința și au năvălit pe teren, iar un doctor care era ofițerul anti-doping al FIFA la această partidă decisivă a decedat.

Foto:

Stadionul „MKO Abiola” din Abuja a fost devastat de fanii nigerieni care și-au ieșit din minți după ce naționala țării lor a ratat calificarea la CM 2022 Qatar.

Ghana a înscris în deplasare contra Nigeriei și deși scorul la general a fost 1-1, CAF nu a abrogat încă avantajul golului în deplasare, așa că oaspeții s-au calificat la Mondial.

Fanii nigerieni au devastat tot ce le-a ieșit în cale

Fanii Nigeriei au intrat pe teren după partidă și au distrus tot ce le-a ieșit în cale.

Poliţia a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a-i scoate pe suporterii nigerieni de pe teren. Aceştia din urmă au distrus porţile, panorile publicitare şi alte instalaţii ale arenei.

Susţinătorii oaspeţilor au fost şi ei ţinta violenţelor localnicilor, atât în interiorul, cât şi în afara stadionului.

Jucătorii din Ghana au fost nevoiţi să fugă la vestiare pentru că spre ei erau aruncate obiecte de către spectatorii nigerieni.

Un oficial FIFA prezent la meci a murit

Jurnalistul african Osasu Obayuiwana a scris pe Twitter că doctorul zambian Joseph Kabungo, ofițerul anti-doping trimis de FIFA la meciul Nigeria - Ghana, a murit după partida de ieri.

Nu este încă clar dacă decesul oficialului are legătură cu gravele incidente care au avut loc după întâlnirea Nigeria - Ghana.

VIDEO Egiptul lui Mohamed Salah, eliminare dramatică în preliminariile CM 2022 - Laserele fanilor, decisive în meciul cu Senegal

Echipele africane calificate la CM Qatar 2022: Senegal, Tunisia, Camerun, Ghana și Maroc.