Aflată la al doilea meci cu Edi Iordănescu pe banca tehnică, reprezentativa României a obținut doar o remiză împotriva Israelului (2-2, după ce a condus cu 2-0). La finalul meciului de la Netanya, selecționerul a afirmat că se aștepta ca tricolorii să aibă probleme în repriza secundă având în vedere problemele de efectiv cu care s-a confruntat.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Edi Iordănescu, mulțumit de evoluția tricolorilor în contextul problemelor de lot

Selecționerul a salutat eforturile tricolorilor, care au reușit să se mobilizeze și să evolueze bine, în ciuda faptului că nu s-au antrenat din cauza problemelor de sănătate ale colegilor care au fost nevoiți să părăsească echipa.

„A fost o prima repriză foarte bună, am stat bine în teren, am controlat zonele, organizare defensivă foarte bună şi cu momente de reacţie foarte bune. Prima repriză a fost totală din punctul meu de vedere. În repriza a doua am pierdut energie, am pierdut din agresivitate şi am pierdut iniţiativă şi teren. Dar prin ce am trecut în aceste zile, ce probleme am avut, mă aşteptam să se întâmple acest lucru.

Asta este, încercăm să analizăm, să ne inspirăm şi din lucrurile care au fost bune şi foarte bune şi în acelaşi timp să analizăm ce a fost mai puţin bun.

Şi în prima repriză am avut ocazie de 3-0 şi în a doua am avut 3-4 ocazii mari. Din păcate plecăm cu un egal şi sper să fi terminat aceste momente de naivitate acum şi în iunie să avem un alt echilibru mental. Ştiind contextul, ştiind prin ce am trecut, cât de greu mi-a fost, vreau să salut în mod deosebit eforturile echipei.

Au fost multe momente foarte bune, am arătat un fotbal bun, am arătat că putem să ne organizăm foarte bine şi, dacă eram mai inspiraţi, puteam să plecăm cu un rezultat care conta pentru moralul nostru, în special al echipei. Am avut doi adversari extrem de competitivi şi Israel e o echipă cu multă calitate” - Edi Iordănescu, la ProX, citat de Agerpres.

Edi Iordănescu cere susținere pentru naționala României: „Altfel mai ratăm o calificare”

Iordănescu s-a arătat nemulţumit de criticile primite după debutul său pe banca echipei naţionale (0-1 vs Grecia) și a cerut susținere pentru echipa națională menționând că presiunea nu are cum să fie de bun augur pentru jucători.

„Prin ce am trecut... Au fost nopţi albe, în fiecare zi ne trezeam şi aflam veşti proaste. Jucătorii nu s-au antrenat. Eu sunt pregătit pentru orice critică, ştiu unde am venit, mi-am asumat, ştiu calea, cred în potenţialul aceste echipe, dar trebuie să facem front comun în spatele echipei. Are nevoie să îi fim alături, are nevoie să fim mai pozitivi, mai constructivi.

În rest, criticaţi-mă pe mine, nicio problemă. Eu îmi asum tot. Şi hai să fim obiectivi dacă vrem să criticăm. Pentru că aşa poate să plece Iordănescu şi o luăm de la capăt şi nu cred că asta ne dorim.

Eu spun că la sfârşitul campaniei se poate întâmpla şi un lucru nefericit, să mai ratăm o campanie, ceea ce nu cred. Eu cred că avem potenţial şi vom arăta forţă, dar e o echipă care are nevoie de suport şi din exterior, nu doar din interior" - Edi Iordănescu.

Echipa naţională de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Israelului, 2-2), marţi seara, într-un meci amical desfăşurat la Netanya.

"Tricolorii" au condus la pauză cu 2-0 prin golurile înscrise de Alexandru Cicâldău ('10) şi Dennis Man ('23), pentru gazde marcând Munas Dabbur ('56, '85).

De știut:

  • Edi Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner la 25 ianuarie, el înlocuindu-l pe Mirel Rădoi. În vârstă de 43 de ani, Iordănescu a semnat pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor

4 iunie 2022

Muntenegru - România (ora 21:45)

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina - România (21:45)

11 iunie 2022

România - Finlanda (21:45)

14 iunie 2022

România - Muntenegru (21:45)

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).