Echipa națională de fotbal a României a început foarte bine meciul amical de la Netanya și conducea cu 2-0 după doar 23 de minute, dar reprezentativa Israelului a ieșit mult mai montată de la vestiare și a reușit să egaleze (profitând și de erorile mari din defensiva tricolorilor), scor 2-2. În urma acestui rezultat, Edi Iordănescu rămâne fără victorie în postura de selecționer al tricolorilor.

Romania, remiza cu Israel intr-un meci amicalFoto: frf.ro

România a înscris prin Cicâldău ('10) și Man ('23), iar Israel a egalat prin Dabbour ('56, '85).

Edi Iordănescu, explicații pentru căderea României din repriza secundă a meciului cu Israel

De știut:

  • Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale de fotbal a României: tricolorii au pierdut în fața selecționatei Greciei, scor 1-0, într-un meci amical disputat vineri pe Stadionul Ghencea.

  • Edi Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner la 25 ianuarie, el înlocuindu-l pe Mirel Rădoi. În vârstă de 43 de ani, Iordănescu a semnat pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

Au evoluat echipele:

Israel: 18. Marciano – 17. Kandil (20. Abu Abaid, 46, 5. Dgani, 13. Goldberg, 22. Davidzada – 19. Kanichowsky (7. Safuri, 73), 6. Natcho-cpt. (3. Glazer, 46), 16. Abu Fani (8. D. Peretz, 46) – 21. David (9. Haziza, 65), 10. Dabbur, 15. Baribo (11. Solomon, 46). Selecționer: Gadi Brumer

România: 1. Niță – 4. Manea, 6. Chiricheș-cpt. (5. Nedelcearu, 46), 15. Burcă, 3. Toșca (11. Bancu, 57) – 8. Cicâldău (23. Bordeianu, 57), 14. M. Marin (17. Rus, 80), 18. Olaru (21. Popescu, 79)- 13. Mihăilă, 19. Ivan (7. Alibec, 58), 10. Man. Selecționer: Edward Iordănescu.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Polonia care l-a avut la centru pe Daniel Stefanski. Acesta a fost ajutat de asistenții Dawid Golis şi Marek Arys.

Desfășurarea meciului Israel vs România 2-2

'90 Safuri trage periculos de la marginea careului, mingea este deviată în corner.

'85 Gol Israel! Peretz primește o pasă la limita ofsaidului, acesta trimite în fața porții pentru Dabbur, jucătorul lui Hoffenheim controlează excelent mingea și îl învinge pe Niță.

'81 Iordănescu mai face două schimbări: Rus și Tavi Popescu au intrat, Marin și Olaru au ieșit.

'79 Nedelcearu primește un cartonaș galben.

'78 Încă o ocazie mare pentru tricolori: Bancu pătrunde în careu, trage slab, mingea sare înapoi, dar ajunge până la urmă la portar.

'71 Mihăilă combină superb cu Alibec, dar șutează dintr-o poziție dificilă și mingea nu prinde cadrul porții.

Asediu la poarta lui Niță - tricolorii au mari probleme în repriza secundă.

'57 Edi Iordănescu face trei schimbări: Bancu, Bordeianu și Alibec au intrat, Toșca, Cicâldău și Ivan au ieșit.

'56 Gol Israel! Dabbur este scăpat din marcaj la o centrare și înscrie cu o lovitură de cap din apropierea porții.

'49 Solomon, intrat la pauză, șutează la colțul lung, dar Niță este atent și respinge spectaculos.

'46 Nedelcearu intră în locul lui Chiricheș.

Pauză la Netanya: Israel vs România 0-2.

'23 Gol România! Chiricheș recuperează la jumătatea terenului, pasează pentru Dennis Man și acesta înscrie cu un șut printre picioarele portarului.

'18 Iluzie optică - mingea trimisă de Dabbur lovește plasa laterală, după ce șutul a fost deviat.

'10 Gol România! Max centrează perfect, Cicâldău preia în careu, dă mingea printre picioarele unui adversar și înscrie cu un șut la colțul lung.

'3 Mihăilă ia pe cont propriu o fază, driblează în careu, dar trage peste poartă.

Selecționerul Edi Iordănescu a făcut nu mai puţin de opt modificări în formula de start pentru meciul de marți. Portarul Florin Niţă, căpitanul Vlad Chiricheş şi mijlocaşul Alexandru Cicâldău sunt singurii jucători care au evoluat și împotriva Greciei.

Israel vs România: 19 meciuri de-a lungul timpului

Israel și România s-au întâlnit de 19 ori de-a lungul timpului: 4 victorii pentru gazdele de marți, 5 remize și 10 succese pentru tricolori. Golaveraj: 29-19 în favoarea României.

În ultimele cinci partide, Israelul avea două victorii și trei înfrângeri. De cealaltă parte, tricolorii au înregistrat două victorii, două înfrângeri și o remiză.