​Edi Iordănescu și-a început aventura pe banca tricolorilor cu o înfrângere (0-1 cu Grecia), iar criticile au fost la ordinea zilei. Există însă și susținători ai fostului antrenor de la CFR Cluj și FCSB.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marți, România întâlnește Israel în deplasare, de la ora 20:45, într-un meci amical care poate fi urmărit în direct pe Pro X și LiveText pe HotNews.ro.

Fost selecționer în mai multe mandate la prima reprezentativă a României, Victor Pițurcă este de partea actualului antrenor al tricolorilor, acesta având încredere că Edi poate duce România la Euro 2024.

Victor Pițurcă și votul de încredere dat lui Edi Iordănescu

„Numirea lui Iordănescu este una normală pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp. În ultimii ani au fost antrenori tineri la națională. Dacă am plecat pe drumul ăsta, să mergem pe drumul ăsta.

Trebuie ca toată lumea să fie alături de el și sperăm să aibă rezultate. Mulți jucători au o anumită experiență și contează acest lucru. Cu această calitate, de selecționer, trebuie să te și naști.

Nu se nasc toți cu calități de selecționer. Sunt unii antrenori foarte buni, care merită să ajungă la națională. Dacă cei din Federație au ajuns la această concluzie, înseamnă că Edi Iordănescu este un antrenor foarte bun, care merită să ajungă la națională.

Eu nu îl cunosc pe Edi ca antrenor, habar nu am. Ca să cunosc un antrenor, ar trebui să-l văd cel puțin o lună de zile. Pregătire, ciclul săptămânal. El a muncit bine, pe unde a fost, în rest...

Eu am încredere că poate duce naționala la Euro (n.r. 2024). Ghencea ar putea fi casa echipei naționale, România a avut rezultate acolo. Edi a crescut în familia Stelei, face parte din această familie și datorită tatălui său”, a declarat Victor Pițurcă pentru AS.ro.

România, echipă probabilă:

(4-3-3): Niță - Manea, Chiricheș, Burcă, Toșca - Olaru, Cicâldău, Tavi Popescu - Petrila, Ivan, Mihăilă

Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Rațiu, Ad. Rus, Drăgușin, Nedelcearu, Bancu, M. Marin, Bordeianu, Man, Alibec, Pușcaș.

Israel vs România: 18 meciuri de-a lungul timpului

Israel și România s-au întâlnit de 18 ori de-a lungul timpului: 4 victorii pentru gazdele de marți, 4 remize și 10 succese pentru tricolori. Golaveraj: 27-17 în favoarea României.

În ultimele cinci partide, Israelul are două victorii și trei înfrângeri. De cealaltă parte, tricolorii au două victorii, două înfrângeri și o remiză.

De știut:

  • Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale de fotbal a României: tricolorii au pierdut în fața selecționatei Greciei, scor 1-0, într-un meci amical disputat vineri pe Stadionul Ghencea.
  • Edi Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner la 25 ianuarie, el înlocuindu-l pe Mirel Rădoi. În vârstă de 43 de ani, Iordănescu a semnat pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor

4 iunie 2022

Muntenegru - România (ora 21:45)

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina - România (21:45)

11 iunie 2022

România - Finlanda (21:45)

14 iunie 2022

România - Muntenegru (21:45)

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).