După debutul cu stângul de pe banca primei reprezentative (0-1 cu Grecia), Edi Iordănescu speră la primul succes din postura de selecționer al tricolorilor în meciul amical contra Israelului (Netanya - marți, ora 20:45, LiveText pe HotNews.ro).

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

România și jucătorii care vor absenta contra Israelului

Selecționerul nu este ferit de problemele de lot nici la acest meci: bătăi de cap cu Covid-19, viroze și probleme musculare.

Vor lipsi de la duelul cu Israel următorii jucători: Alexandru Mitriţă, Florin Tănase, Răzvan Marin și Deian Sorescu (infectaţi cu Covid-19), Alexandru Maxim (viroză respiratorie) şi Mario Camora (probleme musculare).

Au fost aduși de urgență la națională Claudiu Petrila (CFR Cluj) și Darius Olaru (FCSB).

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Polonia care-l va avea la centru pe Daniel Stefanski. Acesta va fi ajutat de asistenții Dawid Golis şi Marek Arys.

Partida dintre Israel și România va fi în direct pe Pro X.

Edi Iordănescu, încrederea, entuziasmul și calificările

„Sigur că ne-am dorit un rezultat bun, să începem bine, să prindem curaj. Au fost lucruri care n-au funcționat (n.r. contra Greciei), dar pentru mine a fost un test util pentru a începe să tragem concluzii. Prima și cea mai importantă e că avem cu adevărat mult de muncă.

Sunt încrezător, pozitiv, grupul a răspuns bine la procesul foarte scurt de pregătire pe care l-am avut. Jucătorii sunt atenți, sunt implicați, vor să facă treabă.

Sper că prin acest culoar pe care îl avem, unul bun, în sensul în care avem această oportunitate cu Liga Națiunilor, să producem rezultate în jurul cărora să clădim încredere, entuziasm și bineînțeles, să aducem o calificare” - Edi Iordănescu, selecționer al României.

România, echipă probabilă:

(4-3-3): Niță - Manea, Chiricheș, Burcă, Toșca - Olaru, Cicâldău, Tavi Popescu - Petrila, Ivan, Mihăilă

Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Rațiu, Ad. Rus, Drăgușin, Nedelcearu, Bancu, M. Marin, Bordeianu, Man, Alibec, Pușcaș.

Israel vs România: 18 meciuri de-a lungul timpului

Israel și România s-au întâlnit de 18 ori de-a lungul timpului: 4 victorii pentru gazdele de marți, 4 remize și 10 succese pentru tricolori. Golaveraj: 27-17 în favoarea României.

În ultimele cinci partide, Israelul are două victorii și trei înfrângeri. De cealaltă parte, tricolorii au două victorii, două înfrângeri și o remiză.

De știut:

  • Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale de fotbal a României: tricolorii au pierdut în fața selecționatei Greciei, scor 1-0, într-un meci amical disputat vineri pe Stadionul Ghencea.
  • Edi Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner la 25 ianuarie, el înlocuindu-l pe Mirel Rădoi. În vârstă de 43 de ani, Iordănescu a semnat pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor

4 iunie 2022

Muntenegru - România (ora 21:45)

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina - România (21:45)

11 iunie 2022

România - Finlanda (21:45)

14 iunie 2022

România - Muntenegru (21:45)

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).