Echipa națională de fotbal U18 a României a desfăşurat un stagiu de pregătire în Turcia, unde tricolorii pregătiți de Daniel Oprescu au jucat şi două meciuri amicale cu selecţionata locală (ambele au fost pierdute: 0-3 și 0-2).

HotNews.roFoto: Hotnews

În prelungirile celui de-al doilea meci, la 2-0 pentru gazde, Musi a avut ocazia să reducă diferenţa, dar a ratat o lovitură de la 11 metri.

La revenirea în ţară, naţionala U18 va mai avea un meci amical, împotriva formaţiei Metaloglobus. Partida se va juca la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, pe 29 martie, de la ora 12:00.

Turcia U18 vs ROMÂNIA U18 0-2

Golurile au fost marcate de Şenyurt (12′) și Önal (73′).

ROMÂNIA U18: Lefter – Cireşoiu (Maftei), Ţone (Paşcalău), Ungurenaşu, Şuteu (cpt.) – Sala, Costea (Lăcătuş) – Lambrinoc (Borduşanu / Sălceanu), Delciu (Palade), Pelivan (Musi) – Trică (Duţu). Selecţioner: Daniel Oprescu

De știut:

  • Naţionala U18 va disputa în toamnă prima fază a calificărilor pentru EURO 2023. România va întâlni Letonia (21 septembrie), Lituania (24 septembrie) şi Austria (27 septembrie).
  • Se califică la Turul de Elită primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în faţa primelor două clasate. Turneul final va avea loc în Malta.