Macedonia de Nord a oferit surpriza barajului pentru calificarea la CM Qatar 2022, eliminând în deplasare Italia. Câștigătoarea Euro 2020 vede Mondialul pentru a doua oară consecutiv la televizor, iar Roberto Mancini a încercat să explice cele întâmplate pe teren.

Roberto Mancini Foto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Pe „Stadio Renzo Barbera” din Palermo, Italia a avut 32 de șuturi, dar Macedonia de Nord s-a impus, scor 1-0, cu un gol din afara careului înscris de Aleksandar Trajkovski (care a evoluat patru sezoane pe stadionul din Palermo).

Ca urmare a eșecului neașteptat, Italia ratează în premieră două Cupe Mondiale consecutive, după ce în 2018 nu a jucat în Rusia, fiind eliminată de Suedia.

Roberto Mancini încearcă să explice eșecul cu Macedonia de Nord

Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, a declarat după meci că elevii antrenați de el au avut numeroase ocazii, dar nu au reușit să le concretizeze.

„Îmi pare foarte rău pentru jucători, este o echipă care a jucat foarte bine şi a câştigat Euro vara trecută pe merit. Îmi pare foarte rău că nu pot merge pentru a doua oară la Cupa Mondială. Ăsta este fotbalul. Când pierdem, trebuie să suferim şi să rămânem tăcuţi, nu este nimic de făcut.

Să comentez meciul? Greu de comentat un meci în care am tras de vreo patruzeci de ori pe poartă (n.r. 32) fără a marca... şi am primit un gol în minutul 92. Jucătorii au un viitor mare, sunt puternici. Este un moment greu şi aşa va fi şi în următoarele zile. Este legea fotbalului.

Viitorul meu? (n.r. ce va face după această eliminare) În vară am trăit cea mai mare bucurie a mea cu victoria Italiei la Euro şi astăzi este cea mai mare dezamăgire. Este greu de vorbit..." - Roberto Mancini.

Pentru un loc la turneul final din Qatar, Macedonia de Nord se va duela cu Portugalia, după ce selecționata lui Fernando Santos a trecut de Turcia, scor 3-1.

Statistica meciului dintre Italia și Macedonia de Nord

Șuturi: 32-4

Șuturi din interiorul careului: 16-0

Șuturi pe poartă: 5-2

Posesie: 66%-34%.

Cornere: 16-0

Degajări: 4-54.​