Fotbalistul argentinian Paulo Dybala, care o va părăsi pe Juventus în această vară, a fost audiat timp de trei ore în ancheta în care clubul torinez este suspectat de fraudă, scrie joi La Gazzetta dello Sport.

Paulo DybalaFoto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Parchetul din Torino şi-a continuat activitatea în contextul anchetei "Prisma", care la sfârşitul lunii noiembrie a dus la înscrierea în registrul suspecţilor a unor foşti sau actuali oficiali ai lui Juventus, printre care Andrea Agnelli, Pavel Nedved şi Fabio Paratici, suspectaţi de emiterea de facturi pentru tranzacţii inexistente şi de comunicări false de la companiile listate la bursă.

Procuratura investighează acum acordul legat de reducerea salariilor, acord la care jucătorii lui Juventus au ajuns cu clubul la începutul pandemiei, în martie 2020. După percheziţiile de miercuri, Paulo Dybala a fost chemat joi să depună mărturie.

Dybala s-a prezentat în fața magistraților la ora locală 15:00 și a plecat la ora 18:00. Acesta nu este cercetat, ci a fost audiat în calitate de persoană informată asupra faptelor, şi cu siguranţă nu va fi singurul jucător convocat, scrie Agerpres.

Potrivit presei italiene, printre jucătorii plătiţi în urma unor acorduri secrete ar fi fost şi vedeta portugheză Cristiano Ronaldo, care s-a despărţit în vara anului trecut de Juventus.