Chelsea Londra, care se confruntă cu mari probleme financiare în urma sancțiunilor primite de Roman Abramovich, va primi suma de 33 de milioane de lire sterline din partea fostului patron.

Chelsea Londra, stemaFoto: chelseafc.com

Decizia face parte din pachetul de măsuri aprobat miercuri de Guvernul Marii Britanii pentru uşurarea situaţiei clubului Chelsea.

Clubul londonez operează actualmente în condiţiile unei noi licenţe speciale guvernamentale din cauza sancțiunilor impuse oligarhului rus Abramovich.

Majoritatea banilor injectați de fostul patron al clubului vor ajunge spre plata salariilor. Chelsea are lunar de plătit salarii de 28 de milioane de lire sterline.

Chelsea poate vinde de acum bilete, dar în condiții speciale

Clubul poate vinde bilete pentru Champions League, însă nu va primi banii. Veniturile vor merge la UEFA.

Chelsea nu poate vinde bilete pentru meciurile de acasă din Premier League, însă fanii din deplasare pot cumpăra de acum tichete. Londonezii pot vinde bilete şi pentru meciurile echipei feminine a clubului.

Campioana Europei va juca împotriva lui Real Madrid pe 6 aprilie în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, iar apoi va întâlni echipa Crystal Palace în semifinalele din Cupa Angliei, în weekend-ul 16-17 aprilie, pe Wembley. Fanii echipei londoneze vor putea asista la meciul din Cupa Angliei.

Licenţa revizuită prevede că Chelsea trebuie să transfere sumele obţinute din vânzarea de bilete „unei a treia părţi”. Fundaţiile ar putea beneficia de venituri. ​