Un nou scandal rasist a izbucnit în Italia, doi jucători de la AC Milan fiind ținta fanilor celor de la Cagliari (Serie A - etapa 30).

Mike MaignanFoto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

De-a lungul meciului disputat sâmbătă seara și câștigat de Milan cu 1-0, fanii celor de la Cagliari au scandat mesaje rasiste împotriva jucătorilor Mike Maignan (portar de naționalitate franceză) și Fikayo Tomori (fundaș de naționalitate engleză).

"La cald, Mike (n.r. Maignan) mi-a spus că nu este posibil să auzi asemenea insulte. Este prima dată când a reacţionat în acest fel, aşa că s-a întâmplat ceva grav. Unele lucruri trebuie să nu mai aibă loc. Tomori mi-a spus acelaşi lucru.

Maignan m-a informat că a fost vizat de insulte venite din spatele porţii sale, nimeni nu merită acest tip de jignire” - Stefano Pioli, antrenorul celor de la AC Milan.

Acest incident nedorit vine chiar în momentul în care etapa cu numărul 30 din Serie A a fost plasată sub semnul luptei împotriva rasismului. Toți jucătorii implicați în meciuri au purtat pe mâneca tricoului un mesaj antirasist.

Milanul s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Cagliari, rezultat în urma căruia se menține pe primul loc din Serie A (trei puncte avantaj față de Napoli și șase față de Inter - grupare cu un meci mai puțin disputat).

La puțin timp după victoria echipei sale, Maignan a avut pe Instagram o postare adresată celor care l-au avut drept țintă pe parcursul meciului de sâmbătă seara.

VIDEO Liderul AC Milan, victorie importantă pe terenul lui Cagliari