Arsene Wenger, director de Dezvoltare în cadrul FIFA, vine cu o nouă propunere menită să-i ajute pe cei care arbitrează meciurile de fotbal.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Directorul de Dezvoltare în cadrul FIFA consideră că arbitrii ar putea primi microfoane în timpul partidelor. Astfel, aceștia ar putea căpăta mai mult respect în fața jucătorilor.

Arsene Wenger este de părere că și în timpul discuțiilor aprinse între arbitrii și oficiali, microfoanele ar putea să-i ajute pe „cavalerii fluierului" și să crească transparența jocului de fotbal în sine.

Cu toate acestea, arbitrii se tem că ar putea exista probleme cu jucătorii care vorbesc limbi diferite.

Arsene Wenger - „Este nevoie de transparență în fotbal”

"Este nevoie de transparență. Nu cred că vom scăpa de acest lucru prea curând. În acest moment, după ce am vorbit cu arbitrii despre propunerea mea, ei sunt puțin îngrijorați în ceea ce privește jucătorii care vorbesc limbi diferite.

Este mereu vorba de interpretare, cine ia decizia finală, dacă a fost influențat de un lucru sau de altul. Ar putea începe mai multe dezbateri. Cred că arbitrii sunt de acord în acest moment să explice de ce au luat decizia respectivă, iar pasul următor va fi unul care, cu siguranță, ar aduce mai multă transparență.

Nu sunt împotriva acestui lucru. Personal, nu sunt nici împotriva ideii de a auzi totul. Poate ar fi cea mai bună soluție de a vindeca lipsa de respect, să auzi ce spun jucătorii", a declarat Arsene Wenger pentru Bein Sports.

Arsene Wenger a fost criticat în trecut după ce a propus desfășurarea Cupei Mondiale o dată la doi ani. Ideea a dat naștere unor mari controverse în lumea fotbalistică.