Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a respins vineri cererea Federaţiei Ruse de Fotbal de suspendare a sancţiunilor dictate de FIFA, între care şi excluderea selecţionatei Rusiei de la barajul pentru calificarea la Cupa Mondială 2022 din Qatar, în urma războiului început de Vladimir Putin în Ucraina.

Federatia Rusa de FotbalFoto: rfs.ru

A 23-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Această decizie, similară cu cea dictată marţi de TAS şi care viza sancţiunile UEFA, nu va influenţa viitoarea sentinţă a TAS pe fondul litigiului, aşteptată peste câteva săptămâni, cel puţin.

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) şi Uniunea europeană de fotbal (UEFA) au anunţat, pe 28 februarie, într-un comunicat comun, suspendarea cluburilor şi a echipelor naţionale din Rusia şi Belarus din competiţiile internaţionale ''până la noi ordine''.

''Fotbalul este unit în totalitate şi susţine din plin toate persoanele afectate de războiul din Ucraina. Cei doi preşedinţi (Gianni Infantino, pentru FIFA, respectiv Aleksander Ceferin, pentru UEFA, n. red.) speră că situaţia din Ucraina se va îmbunătăţi semnificativ şi rapid, pentru ca fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate şi de pace între popoare'', au explicat cele două organizaţii în comunicatul comun.

Deciziile FIFA şi UEFA vin după ce Comitetul Internaţional Olimpic a recomandat ca sportivilor din Rusia şi Belarus să le fie interzisă participarea la competiţiile internaţionale.

Pe 9 martie, FIFA a oficializat calificarea Poloniei în finala barajului pentru accederea la Cupa Mondială 2022, în urma excluderii Rusiei, adversara sa din semifinale.