După Gaz Metan Mediaș, încă o echipă își ia adio de la Liga 1: Adrian Budeanu, primarul localităţii Clinceni, a declarat, joi, că echipa Academica va retrograda la finalul sezonului, deoarece nu poate lua licenţa.

Academica ClinceniFoto: Facebook - Academica Clinceni

„În acepţiunea Tribunalului Ilfov, cluburile sportive de drept privat din România nu se încadrează în prevederile legii 85/2006, cu toate că în Roâmnia avem foarte multe cluburi cu aceeaşi formă de organizare cum este Academica Clinceni şi au putut să intre în insolvenţă. În schimb, la Ilfov nu se poate intra în insolvenţă.

Avem undeva la 270.000 de euro (n.r. - datorii) la jucători şi la ANAF în jur de 600 (n.r. - de mii). De fapt, datorii la 31 decembrie sunt 220.000 la jucători şi la ANAF, 300 şi aveam de încasat ceva bani în această perioadă, o sumă de bani e care nu o mai putem accesa, pentru că va fi luată de ANAF, plus de la televiziuni aveam de luat 70.000 de euro pentru academia de copii şi juniori, încă 60.000 tot pentru academie şi încă două sponsorizări. Deci aveam bani de a duce competiţia mai departe. Avem conturile blocate, nu ne putem desfăşura activitatea.

O să fomulăm apel la Curtea de Apel Bucureşti, în speranţa că vom intra în aprilie sau mai în insolvenţă, deşi nu mai avem timpul necesar să mai luăm licenţa, atunci pentru liga a II-a. Nu avem nicio şansă (n.r. să scape de retrogradare), pentru că nu mai avem timpul necesar pentru licenţiere.

În ultimii trei ani, Academica Clinceni a avut un deficit financiar de 300.000 de euro pe care nu a reuşit să-l acopere din alte surse în afara drepturilor TV. Ar fi trebuit alte surse sau bani sau de la bugetul locul. Dar noi nu am venit cu niciun ban de la bugetul local, pentru că noi suntem o localitate mică, fără putere financiară de a susţine fotbalul, am realizat mai mult decât ne-am propus.

(n.r. - de ce s-a ajuns în această situaţie) A fost o greşeală când s-au negociat contractele pentru sezonul 2020/2021, cu prime foarte mari de obiectiv care nu puteau fi acoperite. Preşedintele şi conducătorii de atunci (n.r. - sunt de vină), care au plecat. Au început să plece jucători, doi au plecat, vom juca la nivel de copii şi juniori, la fel ca Gaz Metan, vom fi în aceeaşi situaţie. Avem doi sau trei investitori în momentul de faţă, ei s-au gândit deja la planul B, o să luăm insolvenţa la Curtea de Apel şi o să continuăm în Liga a II-a”, a declarat Budeanu, la Digi Sport.

Academica Clinceni ocupă locul 9. retrogradabil, în play-out-ul Ligii I, cu şapte puncte, la două puncte de Dinamo, de pe locul 8, de baraj.

După ce şi Gaz Metan Mediaş, ocupanta locului 10, ultimul, cu punctaj negativ, -1, echipele care retrogradează direct din Liga 1 sunt deja cunoscute, când mai sunt opt etape de jucat din acest sezon.