Artem Dzyuba, cel mai bun marcator din toate timpurile al naționalei Rusiei, se retrage pentru moment de la prima reprezentativă a țării sale. Deși selecționerul Valeri Karpin anunțase că motivul jucătorului este legat de războiul din Ucraina, atacantul lui Zenit Sankt Petersburg a ținut să-l corecteze ulterior pe tehnician.

Artem DziubaFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

A douăzecea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Căpitanul primei reprezentative nu a fost convocat pentru următoarele amicale ale naţionalei, de la sfârşitul lunii martie, din cauza „situaţiei dificile din Ucraina", unde locuiesc rude ale jucătorului, conform selecționerului Karpin.

„Având în vedere situaţia dificilă din Ucraina, unde locuiesc mulţi membrii ai familiei sale, Artem şi-a cerut scuze şi a cerut, din motive familiale, să nu fie convocat pentru următoarele întâlniri ale naţionalei.

Am convenit să pătrăm legătura şi îi voi urmări îndeaproape următoarele evoluţii cu Zenit” - a explicat Valeri Karpin, într-un interviu publicat pe site-ul web al Federaţiei Ruse de Fotbal.

După anunțul lui Karpin, Artem Dzyuba a ținut să precizeze că motivul retragerii temporare nu este unul politic, dar are legătură cu familia sa.

„Nu este vorba despre probleme politice apărute în ultima perioadă în Rusia. Este vorba despre circumstanțe familiale, dar nu vreau să intru în detalii".

"Mi se pare că a existat o neînțelegere, antrenorul Karpin m-a înțeles greșit sau cuvintele sale au fost interpretate greșit" - Artem Dzyuba.

Rusia, exclusă din barajul Cupei Mondiale 2022

După invadarea Ucrainei de către forţele armate ruse, FIFA a decis să excludă Rusia din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială din 2022, programat la sfârşitul lunii.

Federaţia Rusă de Fotbal a contestat această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a solicitat ridicarea excluderii până la judecarea pe fond a speţei, aspect asupra căruia TAS trebuie să se pronunţe în curând.

Cu toate acestea, Karpin a anunțat că lotul se va reuni conform programului.

Artem Dzyuba este căpitanul naționalei Rusiei, el fiind, alături de Aleksandr Kerzhakov, cel mai bun marcator din istoria primei reprezentative.

Atacantul lui Zenit a fost criticat după ce nu a luat poziție față de invazia Ucrainei. În replică, Dzyuba a susținut că nu înțelege de ce sportivii trebuie să aibă de suferit pentru decizii care nu le aparțin.

Citește și: