Fost atacant al naționalei de fotbal a României, Ionel Ganea este dezamăgit de situația în care a ajuns fotbalul românesc (atât cel de club, cât și naționala). Soluția găsită de fostul internațional este una cel puțin nefericită în contextul războiului existent în Ucraina. „Să vină nenea Putin să curețe fotbalul românesc”.

Ionel GaneaFoto: Captura YouTube

A douăzecea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Într-o intervenție la Fanatik, Ionel Ganea este de părere că fotbalul românesc a ajuns la un minim istoric, iar fostul internațional spune că Mircea Sandu (FRF) și Dumitru Dragomir (LPF) sunt ultimii conducători care au făcut ceva pentru cel mai iubit sport din țara noastră.

Nenea Putin să salveze fotbalul din România

Mai mult decât atât, Ganea spune că a găsit și o soluție: să vină „nenea Putin” să curețe puțin fotbalul din România.

„Nu vedeți unde a ajuns fotbalul românesc? Colaps financiar! Și Liga Profesionistă, și Federația! Niciodată n-am mai văzut fotbalul românesc în halul acesta.

Poate ne ajută nenea Putin să curețe fotbalul românesc de mizerii. Cam așa e treaba. Iar culmea culmilor este că, de când s-a înființat Federația Română de Fotbal, niciodată, în istoria ei, n-a fost un președinte care să nu aibă contracandidat”, a precizat Ionel Ganea pentru sursa citată.

Declarația lui Ganea vine la doar câteva zile după ce un alt fost coleg de generație, Daniel Pancu, a surprins opinia publică după ce l-a lăudat pe liderul cecen Ramzan Kadîrov.

În vârstă de 48 de ani, Ionel Ganea a bifat 45 de meciuri pentru echipa națională de fotbal a României și a marcat 19 goluri.